Aurelian Bădulescu, amendat cu 5.000 de lei de Consiliul Discriminării. Ce a spus viceprimarul

de:
17 iul. 2019
1 afișări
Aurelian Bădulescu, amendat cu 5.000 de lei de Consiliul Discriminării. Ce a spus viceprimarul

„Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (…) a dezbătut scrisoarea domnului Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, referitoare la adresa unui cetațean aparținând comunității evreiești.

„[…] este evident ca sunteti străin de acest neam si pe cale de consecință de istoria poporului român […]. Recomandarea mea este să vă întoarceți de unde ați venit […]. Nu vă voi saluta cu deosebită consideratie, așa cum este normal, pentru ca nu vă bucurati de considerația mea. În altă ordine de idei, sunt bucuros, că oamenii ca dumneavoastră sunt preocupați de subiecte pe care domnia voastra le tratează, sigur, în calitate de musafir în țara mea” reprezintă discriminare si atinge dreptul la demnitate conform art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, a decis Colegiul CNCD.

Colegiul l-a amendat pe Aurelian Bădulescu cu 5.000 de lei.

Votul s-a dat cu unanimitatea celor 6 membri prezenţi ai Colegiului.

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Astzalos Csaba, a anunțat în luna aprilie că CNCD s-a autosesizat în cazul viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu, după ce Newseek a relatat că acesta a făcut o serie de declaraţii considerate antisemite de comunitatea evreiască.

Cookies