AUR va contesta toate măsurile de carantinare: „Vom apela la Avocatul Poporului”

25 mart. 2021
62 Afișari
AUR va contesta toate măsurile de carantinare: „Vom apela la Avocatul Poporului”

George Simion anunţă că AUR va contesta toate măsurile de carantinare și că partidul pe care îl conduce va apela la Avocatul Poporului.

”Nu ai cum să carantinezi o metropolă ca Bucureşti”, spune George Simion, care precizează că AUR va contesta toate măsurile de carantinare din București și din țară.

Președintele AUR, George Simion, a anunțat că va contesta în instanță toate măsurile de carantină, deoarece este de părere că măsurile sunt aberante și nu reprezintă o soluție pentru combaterea pandemiei.

George Simion spune că, pe lângă Avocatul Poporului, care poate contesta deciziile la CCR, parlamentarii AUR mai au şi soluţia de a ataca în contencios administrativ măsurile luate la nivel local. De asemenea, Simion susţine că aceste restricţii impuse de autorităţi distrug economia şi educaţia copiilor, care nu pot merge la cursuri.

„Avem pârghii parlamentare, o să apelăm la Avocatul Poporului pentru a face demersuri la Curtea Constituțională în caz că vor apărea noi proiecte de lege, o să acționăm în contencios administrativ hotărârile luate la nivel local, pe București, care pare că stă în gât unor și altor că nu este închis. Nu ai cum să carantinezi o metropolă precum București. După cum înăsprirea amenzilor, dublarea controalelor, închiderea afacerilor, oprirea copiilor de a merge la școală, închiderea creșelor, sunt măsuri aberante care trebuie contestate”, a declarat, la Antena 3, președintele AUR.

George Simion a declarat că membrii AUR au luat legătura cu avocații și urmează să realizeze toate demersurile pentru a opri restricțiile aplicate în România, în contextul pandemiei de COVID-19.

 

Cookies