AUR crește spectaculos în sondaje. Partidul coprezidat de George Simion și-a dublat scorul, depășește USR și ajunge al treilea partid în România

06 oct. 2021
703 Afișari
AUR crește spectaculos în sondaje. Partidul coprezidat de George Simion și-a dublat scorul, depășește USR și ajunge al treilea partid în România
CAUR crește spectaculos în sondaje. Partidul coprezidat de George Simion și-a dublat scorul, depășește USR și ajunge al treilea partid în România

Salt spectaculos al AUR în ultimul sondaj care arată intenția de vot înainte de căderea Guvernului Cîțu. AUR urcă la 17,1%, depășește USR și își dublează scorul electoral, se arată în ultimul sondaj INSCOP realizat în perioada 15-27 septembrie 2021.

AUR crește în preferințele politice pe fondul presiunii asupra persoanelor nevaccinate care pierd tot mai multe drepturi. Tot în creștere este și PSD care a ajuns la 35,4%, lucru care explică de ce social-democrații își doresc alegeri anticipate. Marii perdanți sunt PNL și USR, aflați în acel moment la guvernare. PNL a ajuns la 21,9%, iar USR a căzut la 9,8 %.

”Este un ritm de creștere uriaș care pare încurajat in continuare de scenele din spațiul politic”, afirmă directorul INSCOP Remus Ștefuleac. 

”Nu stim cum arata dupa trecere motiunii, dar putem sa facem un exercitiu de imaginatie. Cea mai relevanta masuratoare va fi insa dupa ce se vor mai racori putin spiritele si emotiile. Constatam însă ca AUR și-a dublat scorul fata de alegerile de acum doar 9 luni. Este un ritm de creștere uriaș care pare încurajat in continuare de scenele din spațiul politic”, a scrie pe Facebook directorul Inscop, Remus Ștefureac.

Evoluția partidelor în intenția de vot din perioada Mai 2019-Sept 2021. Sursa: INSCOP

Notă: Datele sondajului de opinie la nivel national au fost culese în perioada 15 – 27 septembrie 2021. Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului multistadial stratificat fiind de 1204 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.8 %, la un grad de încredere de 95%.

În weekendul trecut, AUR a organizat în București cel mai mare protest anti-restricții, la care a reușit să strângă peste 10.000 de participanți.

Cookies