AUR are miting astăzi în Piața Universității din București. Bilanțul protestelor AUR din Capitală la care a sunat adunarea George Simion

02 oct. 2022
453 Afișari
AUR are miting astăzi în Piața Universității din București. Bilanțul protestelor AUR din Capitală la care a sunat adunarea George Simion

Miting AUR în 2 octombrie și cum au arătat celelalte proteste organizate de AUR în Capitală și când au avut loc: imitația manifestației cu camioane din Canada și simulacrul de insurecție de la Parlament din preajma Crăciunului.

Mitingul AUR – pentru care timp de o săptămână au fost lipite afișe anonime pe străzile Capitalei – va începe la ora 14, în Piața Universității din Capitală.

Ca și la mitingurile anterioare, AUR va face un marș prin București. De la Universitate se va merge pe jos în fața Guvernului. Potrivit unui comunicat al AUR, manifestanţii vor să ajunge în jurul orei 16.00 în Piaţa Victoriei.

Protestul a fost anunțat acum câteva săptămâni, chiar de George Simion. Pe Facebook, mii de oameni au confirmat deja prezența.

Potrivit informaţiilor AUR, începând cu ora 13:00 vor sosi manifestanţii în Piaţa Universităţii. La ora 14:00 se va intona imnul Naţional, acesta fiind începutul protestului.

La ora 15:00 va avea loc plecarea coloanei de protestatari spre Piaţa Victoriei iar la ora 16:00, coloana de protestatatari va intra în Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului.

AUR precizează că protestul se va încheia la miezul nopţii.

Cum au arătat celelate mitinguri AUR: 27 februarie, și copia eșuată a protestului cu camioane din Canada

Ultimul protest AUR a fost în 27 februarie 2022, iar George Simion, pe atunci colider, anunța un”mega protest” pe similar celor din Canada, cu camioane, tractoare și automobile. Simion i-a îndemnat chiar și pe fermieri ”să iasă în stradă cu oi, capre… că și ei au probleme”.

Când a fost întrebat de ce a organizat mitingul, liderul AUR a răspuns „pentru a-l da jos pe Iohannis” și împotriva creșterii prețurilor la energie.

Rezultatul manifestației a părut un eșec, în raport cu ceea ce își dorea George Simion, la miting au venit doar 2000 de oameni, aduși din țară.

Protest AUR la Palatul Parlamentului împotriva certificatului verde.

21 decembrie, simulacru de insurecție

În jur de o sută de persoane au intrat în preajma Crăciunului în curtea Palatului Parlamentului, zona Senatului, în timpul unui protest organizat de AUR. În plină pandemie de COVID-19, în Parlament se discuta legea privind certificatul verde introducerea lui ca obligativitate la serviciu.

Jandarmii au blocat intrările în Parlament, iar Serviciul de Pază și Protecție a făcut cordon pentru a bloca accesul în Senat pentru ca protestatarii să nu intre în clădire. Jandarmeria Română a precizat într-un comunicat de presă că nu a folosit forța și că a purtat discuții cu protestatarii pentru a ieși din curtea Parlamentului.

Gigel Știrbu, parlamentar PNL, a declarat la Digi 24 că protestatarii ar fi vandalizat mai multe mașini aparținând unor oficiali.

Acțiunea organizată de AUR, la început, a fost una pașnică, însă a degenerat pe parcurs. Mai mulți reprezentanți ai partidului, printre care și liderul George Simion, au participat la manifestație și au transmis live, pe Facebook, protestul.

Îți recomandăm și:

Cookies