ESENTIAL

Protest după tragedia de la Constanța. Cerere de urmărire penală împotriva lui Raed Arafat

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunță protest la Constanța în urma izbucnirii incendiului de la Spitalului de Boli infecţioase, scrie Ziua de Constanța.

Totodată, AUR a solicitat, vineri, începerea urmăririi penale împotriva şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, pe care îl consideră „principalul responsabil moral pentru toate tragediile din ultimii ani petrecute în spitalele din ţară”.

„Raed Arafat trebuie să plece acum! Şi nu doar să plece, ci şi să dea socoteală în faţa legii pentru incompetenţa, iresponsabilitatea lui şi complicitatea lui! Pentru oamenii care au murit în chinuri, sufocaţi şi arşi, pentru suferinţa provocată rudelor lor, vinovaţii trebuie să plătească! Iar mâine ieşim în stradă, aşa cum am făcut-o şi după Colectiv, pentru a ne arăta solidaritatea cu victimele nepăsării guvernanţilor. Ajunge cu atâtea sacrificii pe altarul incompetenţei!”, a declarat copreşedinte AUR George Simion, potrivit unui comunicat de presă.

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineața, la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, soldat cu şapte pacienţi morţi.

Arafat, declarație nepotrivită cât a corectat bilanțul incendiului: Ne bucurăm că sunt 7, și nu 9 morți

Șeful DSU Raed Arafat a rectificat cifra morților din incendiul de la Spitalul de boli infecțioase cu o apreciere nepotrivită față de familiile decedaților.

După ce și-a cerut scuze pentru greșeala ISU care a anunțat 9 morți în loc de 7, pe Arafat l-a luat gura pe dinainte: „Ne bucurăm că sunt 7, și nu 9 morți”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button