ARHIVA B365

Augustin Zegrean: Nu voi pleca de la CCR înainte de încheierea mandatului

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat că s-a pregătit pentru interviul de la Ministerul Justiției, însă nu intenționează să părărească funcția de judecător CCR înainte de încheierea mandatului, anunță Agerpres.

„Vreau să merg mai departe, pentru că la anul mi se încheie mandatul aici. La anul, în 13 iulie, mi se încheie mandatul la Curte și nu pot să stau degeaba. (…) Încă nu m-am hotărât nici dacă mă duc la interviu”, a spus Zegrean, la sediul CCR.

Pe de altă parte, Zegrean a recunoscut că s-a pregătit pentru interviul de la MJ, însă nu știe exact în ce constă el.

Augustin Zegrean se află printre candidații admiși să susțină interviul în cadrul procedurii de desemnare a reprezentantului României pentru funcția de judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

CITEȘTE ȘI: Augustin Zegrean, candidat la funcţia de judecător al Curţii de Justiție a Uniunii Europene 

Această funcție este vizată, printre alții, și de actualul judecător la CJUE, Camelia Toader, dar și de actualul director al Institutului Național al Magistraturii, Octavia-Matei Spineanu.

Ministerul Justiției a publicat pe site-ul propriu lista persoanelor admise să susțină interviul programat pentru marți.

„În temeiul art. 5 alin.1 din Procedura pentru desemnarea candidatului României pentru funcția de judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, aprobată de Guvernul României la 14 ianuarie 2015, membrii prezenți ai comisiei de selecție au decis, în unanimitate, în urma verificării dosarelor de candidatură depuse până la 23 februarie 2015, admiterea la interviu a următorilor candidați: Gheorghe Buta, Valeriu Ciucă, Ruxandra Costache, Claudia-Ana Costea (Moarcăș), Mircea Criste, Constantin-Virgil Ivan-Cucu, Laura Mihaela Ivanovici, Octavia-Matei Spineanu, Dragoș Constantin Târșia, Camelia Toader, Augustin Zegrean”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul MJ.

Interviul are loc în Sala de Consiliu a Ministerului Justiției marți, între orele 9,00-14,00 și 17,00-20,00, iar durata va fi de 30 — 45 minute pentru fiecare candidat.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button