ARHIVA B365

UPDATE Patronii Clubului Colectiv,cercetaţi pentru UCIDERE DIN CULPĂ şi VĂTĂMARE CORPORALĂ DIN CULPĂ

UPDATE 18.40: Acționarul majoritar al clubului Colectiv, Alin Anastasescu, a fost reținut luni seară și va fi prezentat instanței, marți, cu propunerea de arestare preventivă.  

Cei trei patroni ai Clubului Colectiv sunt suspectaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Alin Anastasescu este fondatorul clubului și deține 47% din actiunile societatii Colectiv Club SRL alaturi de Paul Catalin Gancea – 30% si Costin Mincu – 23%.

La ora 14.00, toţi cei trei patroni ai Clubului Colectiv au ajuns la Parchet. Aceştia aveau glugile pe faţă şi nu au dorit să răspundă întrebărilor jurnaliştilor. 

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de tragedia din Colectiv, aceştia pot primi între 15-25 de ani de închisoare sau chiar detenţie pe viaţă. 

 

Potrivit unor surse judiciare, citate de RomaniaTV, patronii clubului Colectiv urmează să ajungă în jurul orei 14.00 la Parchetul General.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Alin Anastasescu este fondatorul clubului și deține 47% din actiunile societatii Colectiv Club SRL alaturi de Paul Catalin Gancea – 30% si Costin Mincu – 23%.

Pe pagina sa de Facebook, Alin Anastasescu menţionează că este managing partner şi co-fondator al clubului, iar pe contul Linkedin Alin Anastasescu precizează este absolvent al Facultăţii de Arte. Acesta a început deja să primească mesaje de la tineri revoltaţi de tragedia din clubul pe care îl patronează: „Esti un nenorocit iresponsabil”, i-a scris pe pagina de Facebook, scrie evz.ro. 

Si pe pagina oficială a clubului Colectiv sunt postate multe comentarii în care patronii sunt acuzaţi că poartă răspunderea pentru evenimentele dramatice de vineri seară.

Potrivit Realitatea TV, patronii Clubului Colectiv vor fi audiaţi luni la Parchetul General, tot astăzi urmând să fie audiaţi de procurori şi mai mulţi martori. 

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat de la Parchetul Capitalei ancheta în cazul incendiului de la Clubul Colectiv.

„Considerentele care au stat la baza preluării au vizat caracterul complex al cauzei determinat de împrejurările în care s-a produs incendiul, de urmările grave ale acestuia și constatând că pentru finalizarea urmăririi penale este necesar a se efectua o multitudine de acte de urmărire penală cu implicarea unor structuri centrale ale altor autorități, fiind necesară și alocarea de resurse logistice suplimentare”, anunța sâmbătă, printr-un comunicat de presă, Parchetul General.

O echipă de procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică — Biroul de criminalistică efectuează, împreună cu efective de polițiști de la IGPR — DIC și Serviciul Omoruri din DGPMB, cercetări la fața locului, scrie romaniatv.net. 

Patronii clubului Colectiv urmează să fie reaudiați, după ce sâmbătă dimineață, au dat primele explicații în fața procurorilor. Conform Codului Penal, omorul calificat se pedepsește cu închisoare între 15 și 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi sau detențiune pe viață.

INCENDIU ÎN CLUB COLECTIV: S-a început urmărirea penală in rem, pentru OMOR CALIFICAT

UPDATE: Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a declarat sâmbătă că s-a început urmărirea penală pentru OMOR CALIFICAT.

S-a început urmărirea penală in rem, pentru UCIDERE DIN CULPĂ în cazul incendiului de la Clubul Colectiv, soldat cu 30 de morţi şi peste 100 de răniţi, din care 90 se află în stare critică şi acum în spitalele din Capitală. 

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a declarat sâmbătă că s-a început urmărirea penală pentru OMOR CALIFICAT. 

„S-a început o anchetă penală pentru omor calificat și distrugere calificată. De obicei se urmărește fapta mai gravă, iar în urma anchetei vom stabili exact. Nu putem ști gradul de vinovăție. Urmează să intrăm la pentru a epuiza cercetarea la fața locului. Urmează audieri, încă nu au fost finalizate. Se va proceda mai întâi cu stabilirea împrejurărilor”, a declarat Tiberiu Nițu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button