Audieri în cazul învățătoarei șpăgare. Părinte: „De la începutul anului am dat undeva la 600 de lei”

de:
07 ian. 2014
0 Afișari
Audieri în cazul învățătoarei șpăgare. Părinte:

Mama unui copil de la Școala nr. 10 a declarat, într-o ediție specială a Digi24, că li s-au cerut bani „pentru sprijinul educației” în repetate rânduri, inclusiv pentru cumpărarea unei imprimante multifuncționale. Femeia a precizat că li s-au cerut cadouri, dar nu și bani pentru cadouri. „Iar când am venit cu cadouri s-a exprimat nemulțumirea că nu sunt consistente”, mai spune ea.

În total, de la începutul anului, „am dat undeva la 600 de Ron”, a precizat mama copilului, scrie digi24.ro.

„Ni se spune că ar trebui să plătim, dar nu e obligatoriu. 40 de lei pe semestru, mi se pare”, spune un părinte.

Altcineva spune că, de la începutul anului școlar, a dat în jur de 100 de lei pentru achiziționarea rechizitelor comune, dar că nu s-au strâns bani pentru cadoul învățătoarei.

Alţi părinţi au dat vina pe sistemul din învăţământ, aflat într-o subfinanţare cronică.

„Să ştiţi că la noi este acest sistem. De la medic începând până la profesori şi aşa mai departe. Cred că este un sistem deja foarte bolnav. Nu este un cancer, este deja metastază”, este de părere un alt părinte.

Ancheta în acest caz a început după ce în presă a fost prezentată o înregistrare video preluată de pe YouTube, în care este surprinsă o discuţie între părinţi şi o învăţătoare de la Şcoala nr. 10 din centrul Capitalei, care cere bani pentru cadourile de sărbători.

Cookies