ARHIVA B365

Audierea candidaților pentru funcţia de judecător la CCR, în locul lui Toni Greblă – miercuri

Potrivit preşedintelui Comisei juridice din Senat, Cătălin Boboc, până la acest moment, a fost depusă o singură candidatură pentru postul de judecător rămas vacant în urma demisiei lui Toni Greblă, din partea PSD – cea a Mayei Teodoroiu, informează Mediafax.

El a adăugat că termenul pentru depunerea candidaturilor pentru această funcţie se încheie miercuri, la ora 13.00.

Potrivit lui Boboc, după această oră se vor face audierile candidaţilor în cadrul Comisiei juridice, care va adopta un raport.

„Până la ora 13.00, când se fac audierile, grupurile mai pot propune candidaţi”, a spus el.

Întrebat cine are dreptul să propună candidaţi, el a răspuns: „Grupurile parlamentare pot să facă propuneri. Este un loc repartizat, dacă vreţi, Senatului, nu PSD. Dacă a fost domnul Greblă propus atunci de PSD…da, de acord, dar atât”.

Funcţia de judecător la Curtea Constituţională a rămas vacantă după ce Toni Greblă şi-a prezentat demisia, în 4 februarie, în Plenul Curţii Constituţionale, invocând presiunile exercitate asupra instituţiei în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale, după ce DNA a început urmărirea penală în cazul său, pentru fapte de corupţie. Plenul Curţii Constituţionale a luat act de demisia lui Toni Greblă, iar preşedintele CC a constatat încetarea mandatului acestuia.

Simona Maya Teodoroiu este secretar de stat în Ministerul Justiţiei din mai 2012, cu excepţia perioadei ianuarie – aprilie 2013, când a ocupat poziţia de secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS) din cadrul Guvernului.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button