ȘTIRI

Auchan Titan a fost cumpărat cu 86 de milioane de euro

Achiziție-surpriză pe piața imobiliară! Compania NEPI a cumpărat de la nemţii de la Aberdeen Asset Management proiectul comercial Iris Titan, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 86 de milioane de euro. Aceasta este prima achiziţie pe care NEPI o face în România anul acesta, după ce anii trecuţi a cumpărat mai multe proiecte, printre care şi Promenada Mall.

Proiectul comercial aflat în cartierul bucureştean Titan are o suprafaţă de aproape 45.000 de metri pătraţi şi are ca ancoră magazinul Auchan Titan, considerat a fi cel mai bun al reţelei franceze de pe piaţa locală, scrie ZF. 

Achiziţia realizată de NEPI vine în contextul în care Alex Morar, noul şef al companiei de dezvoltare imobiliară, declara recent pentru Ziarul Financiar că se va concentra pe achiziţiile de retail în perioada următoare.

Iris Titan Shopping Center a fost dezvoltat de compania Avrig 35, controlată de omul de afaceri Alexander Hergan, iar în 2008 fondul de investiţii german Degi (devenit între timp Aberdeen Asset Management) a anunţat că a cumpărat centrul comercial pentru circa 147 de milioane de euro. Aceasta a fost a doua cea mai mare tranzacţie de pe piaţa imobiliară locală, fiind depăşită doar cu un million de euro de achiziţia mallului Promenada de către NEPI de la Raiffeisen Evolution, care a avut loc anul trecut.

Preţul pe care NEPI îl plăteşte pentru Iris Titan este cu circa 40% mai mic faţă de preţul cu care Degi a cumpărat proiectul în anul de boom 2008.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button