ARHIVA B365

Auchan: Nu avem datorii la stat. Suma este amenda primită de Real de la Consiliul Concurenţei

Cinci dintre marile rețele de magazine de pe piața românească, Carrefour, Auchan, Metro Cash&Carry, Selgros Cash&Carry și Mega Image, au datorii cumulate la bugetul de stat de peste 161 milioane lei (36 milioane euro), potrivit listei companiilor care înregistrează obligații fiscale restante la bugetul general consolidat, publicată de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

„Executarea acestei sancțiuni este suspendată în baza unei scrisori de garanție bancară acceptată de către autoritățile fiscale, în condițiile Codului de Procedură Fiscală. Amenda mai sus menționată este contestată, cauza aflându-se în prezent pe rolul instanței de judecată. Drept urmare, precizăm că nici la data de 31.03.2016 și nici în prezent, Auchan Romania SA nu înregistrează obligații restante la bugetul de stat.”, se arată într-un punct de vedere al Auchan, conform profit.ro. 

În 2012, grupul francez Auchan a cumpărat de la grupul german Metro 20 de magazine Real din România, într-o tranzacție de 1,1 miliarde euro, care a inclus și unitățile din Ucraina, Polonia și Rusia.

Consiliul Concurenței a sancționat cu amenzi în valoare totală de 154 milioane lei (circa 35 milioane euro) retailerii Metro, Real, Selgros și Mega Image și 21 de furnizori ai acestora, în cadrul unei investigații având ca obiect înțelegeri pentru fixarea prețurilor în perioada 2005-2009.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button