Auchan a început construcţia unui nou hipermarket, în Capitală

de:
26 nov. 2013
2 afișări
Auchan a început construcţia unui nou hipermarket, în Capitală

Hipermarketul Auchan, a cărui construcţie a fost demarată în această lună, va fi construit pe un teren de circa 2,6 hectare, situat pe str. Braşov nr. 25, şi va beneficia de 3.200 mp de spaţii verzi, plus spaţii de birouri.

Conform panoului de identificare a construcţiei, amplasat pe şantier, centrul comercial şi birourile vor avea un regim de înălţime P+Mezanin+2ET+ET 3, 4, 5 parţial. Pe acelaşi panou se precizează că autorizaţia de construire şi organizare de şantier a fost eliberată pe 17 octombrie 2013, de Primăria Sectorului 6, iar începerea lucrărilor a fost programată în luna noiembrie a acestui an. Termenul de execuţie, prevăzut în autorizaţia de construire este de 24 de luni, lucrările fiind programate să se finalizeze în noiembrie 2015.

Documentaţia de urbanism privind amplasamentul noului magazin a fost aprobată, încă din vara anului trecut, în şedinţa de Consiliu Local Sector 6, după cum B365.ro a relatat aici.

Pe 30 noiembrie 2012, grupul Auchan a anunţat că a cumpărat de la Metro Group hipermarketurile Real din Europa Centrală şi de Est, printre care şi 20 din cele 24 de hipermarketuri Real din România. În urma tranzacţiei în valoare totală de 1,1 miliarde de euro, Auchan a preluat activităţile operaţionale şi activele imobiliare corespondente ale filialelor Metro Group din Polonia, România, Rusia şi Ucraina.

Achiziţionând toate cele patru magazine Real din Bucureşti, retailer-ul a ajuns astfel la şapte unităţi în Capitală, cu doar una mai puţin faţă de Carrefour, liderul pieţei hipermarketurilor din oraş, care deţine opt unităţi comerciale de acest gen.

La nivelul Capitalei, Auchan are acum o prezenţă foarte puternică în vestul şi estul Capitalei, cu magazine în cartierele Crângaşi (Auchan City), Militari (Auchan Militari Shopping Center), Cotroceni (Real), şi, respectiv, zonele Liviu Rebreanu (Auchan Titan), Pallady şi Vitan. Prin intermediul noii unităţi comerciale, din cartierul Drumul Taberei (Str. Braşov nr. 25), compania îşi va întări şi mai mult poziţia în Sectorul 6 al Capitalei. Retailer-ul mai are şi un magazin Real în zona de sud a Capitalei, în cartierul Berceni, dar, deocamdată, nu are o prezenţă în nordul oraşului, unde Real agrease închirierea unui spaţiu în proiectul AFI Palace Bucureştii Noi, care va fi dezvoltat pe platforma Laromet.

După finalizarea tranzacţiei Auchan-Real la sfârşitul lunii septembrie 2013, care a vizat achiziţia a 20 de hipermarketuri Real în România de la Metro Group, Auchan a început remodelarea magazinelor, iar prima unitate comercială renovată a fost deschisă pe 16 octombrie. Vezi aici cum arată primul hipermarket ex-Real, după o investiţie de 2 milioane euro.

Grupul Auchan, controlat de familia Mulliez, a avut, în 2012, o cifră de afaceri de 2,35 miliarde lei, iar în prezent deţine 15 hipermarketuri în România, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul companiei.

Cookies