Au venit din Arad să fure 38.000 de lei dintr-o mașină parcată în Sectorul 3. Polițiștii i-au săltat până la urmă

11 mart. 2021
157 Afișari
Au venit din Arad să fure 38.000 de lei dintr-o mașină parcată în Sectorul 3. Polițiștii i-au săltat până la urmă

Doi bărbaţi din Arad au fost reţinuţi pentru furtul sumei de 38.000 de lei dintr-un autoturism parcat pe o stradă din Sectorul 3 al Capitalei.

„La data de 26 septembrie 2020, un bărbat de 35 de ani a sesizat poliţiştii Secţiei 12 cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras din torpedoul autoturismului parcat pe o stradă din Sectorul 3 suma de 38.000 de lei”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Ce au descoperit polițiștii

Din datele şi probele administrate de poliţişti a rezultat că fapta ar fi fost comisă de către doi bărbaţi care, deplasându-se în special în zonele unde funcţionau instituţii financiar-bancare ori case de schimb valutar sau case de amanet, supravegheau persoanele care efectuau tranzacţii financiare, ulterior le urmăreau în trafic, iar în momentul în care aceste persoane parcau autoturismele, le bruiau semnalul sistemului de închidere centralizată, cu ajutorul unui dispozitiv confecţionat artizanal, şi pătrundeau în interiorul maşinii, de unde sustrăgeau bunuri şi valori.

Bănuiţii, ambii din judeţul Arad, se deplasau cu un autoturism, la diferite intervale de timp, pe raza municipiului Bucureşti, unde rămâneau pentru câteva zile, timp în care supravegheau persoane care efectuau operaţiuni financiare.

Alte două furturi încercate acum câteva zile

„Din investigaţii a rezultat că cei doi, la data de 9 martie, au încercat să comită două furturi prin modalitatea menţionată, iar la data de 10 martie au părăsit municipiul Bucureşti, aceştia fiind localizaţi şi depistaţi pe raza municipiului Craiova, în urma controlului autovehiculului cu care se deplasau fiind identificate două dispozitive artizanale pentru bruierea semnalului închiderii centralizate a autoturismelor dar şi alte bunuri de interes în cauză”, arată sursa citată.

Aceştia au fost conduşi pentru audieri la sediul Secţiei 12 Poliţie.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la furt calificat, cu cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cookies