Au trecut 2 luni de la startul campaniei de vaccinare anti-COVID. 1,5 milioane de doze au fost administrate

27 feb. 2021
49 Afișari
Au trecut 2 luni de la startul campaniei de vaccinare anti-COVID. 1,5 milioane de doze au fost administrate

Startul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, în România, a început pe 27 decembrie 2020. Cu două zile înainte, pe 25 decembrie, serul împotriva coronavirusului produs de Pfizer/ BioNTech a ajuns în România.

Reamintim că vaccinarea în țara noastră a început cu persoanele din lucrătorii din domeniile sănătății și social și continuă în prezent cu etapa a doua, cu populația cu grad de risc, urmând ca în etapa a treia să intre populația generală.

Campania națională de vaccinare împotriva COVID-19, se face în prezent cu serurile produse de Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca. În lunile următoare se așteaptă și un al patrulea vaccin, produs de compania Johnson & Johnson.

În două luni de zile, de la începutul campaniei și până azi, 27 februarie,1.506.132 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate, potrivit datelor Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), transmise sâmbătă, pe pagina de Facebook.

CNCAV a mai precizat că până la finalul acestei săptămâni, au fost recepționate peste 2.152.949 de doze de vaccin.

România se află pe locul 7, la nivel global

Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis vineri că România se află pe locul 7 în topul vaccinărilor împotriva COVID-19 cu ambele doze, la nivel global.

La nivel european, România ocupă următoarele locuri:

  • Loc 6 – Total doze administrate;
  • Loc 6 – Doze administrate raportat la 100 de persoane;
  • Loc 2 – Persoane vaccinate cu ambele doze;
  • Loc 6 – media dozelor administrate zilnic: 29.526 de doze.

„Vaccinarea împotriva COVID-19 este cea mai amplă campanie de vaccinare din istorie. Mai mult de 225 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 100 de țări, conform celor mai recente estimări făcute de Bloomberg, fiind utilizate 6,07 milioane de doze pe zi la nivel global”, a mai scris, ieri, 26 februarie, pe Facebook, CNCAV.

Cookies