BAZAR

Au absolvit studiile superioare, au avut funcţii importante, dar au ajuns să doarmă pe străzi

„Sunt sute de oameni cu studii superioare pe străzi”, a declarat Alina Neagu, asistent social Samusocial România.

De exemplu, o femeie care a lucrat la Ambasada Turciei, fostă contabilă şi traducătoare. Femeia vorbeşte patru limbi străine, însă, după ce un şoc i-a schimbat viaţa, are acum grave probleme psihice şi locuieşte în stradă, menţionează RTV.

Un fost ofiţer a fost păcălit de nişte indivizi şi a pierdut casa. Acum doarme în parc, la Politehnică, şi reuşeşte să supravieţuiască din banii pe care îi câştigă din pet-urile adunate de pe stradă. 

Un fost inginer la Fabrica de Avioane Băneasa a pierdut două apartamente, serviciul, firma şi tot ce a avut. Bărbatul a jucat şi fotbal la Rapid, însă de opt ani doarme pe unde apucă, pe străzi, prin cămine sau pe la câte un prieten. Munceşte ocazional pe unde găseşte. 

Un alt fost ofiţer, de marină, fost profesor de matematică, locuieşte acum într-o baracă. Spune că a renuţat la casa proprie după divorţ, pentru fosta soţie şi copil şi, după ce şi-a pierdut şi locul de muncă, a ajuns sub cerul liber.

Cândva patron al unei firme de pază,un bărbat de 52 de ani face astăzi curăţenie în mall-uri. Omul spune că femeile din viaţa lui l-au aruncat în stradă.

Pe străzile Bucureştiului sunt şi mulţi foşti sportivi de performanţă, adaugă RTV.net, campioni mondiali şi olimpici, boxeri, rugbyşti, halterofili, fotbalişti.

De exemplu, un campion la box, doarme acum pe străzile Bucureştiului, într-o maşină abandonată. În urma unui accident de maşină, sportivul şi-a pierdut nevasta şi, fiind o lovitură prea dură pentru el, şi-a pierdut minţile, copilul i-a fost luat într-un centru de plasament şi el a ajuns un hoinar pe străzile Capitalei.

„La nivel de Bucureşti sunt peste 6.000 de oameni ai străzilor, dintre care aproximativ 800 – 1.300 sunt copii şi bebeluşi. Oamenii au diferite niveluri de educaţie: de la persoane neşcolarizate până la persoane care au absolvit universităţi, masterate şi chiar au avut anumite funcţii importante în armată, poliţie.”, a adăugat Alina Neagu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button