Au pus stâlpișori pe Bulevardul Aerogării, înainte de intersecția cu Ficusului. Adio, mers arogant pe linia de tramvai, apoi buluceală agresivă la semafor!

16 dec. 2022
1081 Afișari
Au pus stâlpișori pe Bulevardul Aerogării, înainte de intersecția cu Ficusului. Adio, mers arogant pe linia de tramvai, apoi buluceală agresivă la semafor!
Au pus stâlpișori pe Bulevardul Aerogării, înainte de intersecția cu Ficusului. Adio, mers arogant pe linia de tramvai, apoi buluceală agresivă la semafor! | Sursa foto: B365.ro

De ce sunt echivalentul unui miracol de Crăciun stâlpișorii de pe bulevardul Aerogării, puși între linia de tramvai și banda doi a bulevardului?

Păi, în cazul în care cauți manifestarea fizică, exemplul concret al ideii care reiese din cuvintele „traficul ăsta din București mă scoate din minți și nu îi mai suport pe ăia care merg pe linia de tramvai, iar când se apropie stația sau intersecția, te claxonează nervoși să îi lași URGENT în fața ta pe banda normală de mașini”, Bulevardul Aerogării din București este fix ce trebuie.

Balamucul de la aproape orice oră începe de cum urci pe podul, de oriunde ai veni – fie de pe strada Nicolae G. Caranfil, fie dinspre oraș spre Băneasa, de pe strada Căpitan Alexandru Șerbănescu/ Intersecția aia de la benzinărie e prima piatră de încercare: de regulă, toată lumea pornește la verde, chiar dacă nu mai e loc nici pe cele două benzi, nici pe linia de tramvai (deseori, în acest oraș, cine nu pornește în prima milisecundă de verde, este considerat un fraier claxonabil prelung.

Nu contează că intersecția e deja plină, că n-ai unde să te duci și că la carte scrie (sic!) să nu te bagi și tu aiurea în traficul în care ai loc, mai stai o tură de semafor și e posibil să te alegi cu mai puțini nervi)

Acolo, la semaforul de la Aerogării cu Caranfil, se declanșează, de regulă, reacția în lanț: mașini care zburdă pe linia de tramvai pe care, însă, după pod, trebuie să o părăsească pentru că 1.) vine stația de tramvai și 2.) tramvaiul 5 chiar circulă.

Sunt stâlpișori pe Aerogării și înainte, și după stația de tramvai Pasaj Băneasa

Mai întâi, au apărut stâlpișorii dintre linia tramvaiului 5 și banda de circulat mașini pe ea înainte de stația  Apicola, cea de după stația Pasaj Băneasa, deci cum mergi spre Aeroport.

Apariția asta a simplificat întrucâtva problema de trafic din zonă, dar tot mai rămâneau mulți șoferi îndrăzneți care se simțeau vatmani, pentru că era o porțiune destul de mare între stație și intersecția cu Ficusului în care să încerce să treacă în dreapta, la locul de mașini. Chestia asta nu e tocmai simplă, șoferii care au stat la cinci mii de semafoare nu prea vor să spună „Dar, vai, poftiți în fața, domnul șmeker de pe linia de tramvai”.  De aici, nebunia din intersecție.

De săptămâna asta, însă, gata: sunt stâlpișori și după stația Apicola. Sunt montați până în apropierea intersecției și, culmea, chiar funcționează: la ora la care a fost făcută fotografia aceasta, linia de tramvai ar fi fost plină ochi de mașini.

Dar asta era, desigur, înaintea erei „S-au pus stâlpișori pe Bulevardul Aerogării, înainte de intersecția cu Ficusului.”😉

Cookies