Au intrat în țară pe unde se iese ca să scape de carantină. Cu microbuzul au încercat șiretlicul, dar i-a prins poliția de frontieră

14 dec. 2021
158 afișări
Au intrat în țară pe unde se iese ca să scape de carantină. Cu microbuzul au încercat șiretlicul, dar i-a prins poliția de frontieră
Au intrat în țară pe unde se iese ca să scape de carantină. Cu microbuzul au încercat șiretlicul, dar i-a prins poliția de frontieră | Sursa foto: Unsplash

Polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac, au observat ieri, 13.12.2021, pe la ora 22:50, un microbuz care circula pe contrasens, încercând să intre în țară pe la punctul de ieșire.

Un microbuz plin de oameni a încercat să intre ilegal în țară, ca să scape de carantină, și a făcut asta intrând pe unde se iese Încercarea acestora a fost una nereușită, deoarece microbuzul a fost observat de polițiștii de frontieră ce se aflau la punctul de intrare în țară și a fost oprit.

Un microbuz pe contrasens în vamă

Șoferul microbuzului plin cu oameni a încercat să intre în țară pe contrasens, dar a mașina a fost observată de polițiștii de frontieră ce se aflau la punctul de intrare în țară al Vamei Nădlac. Ei  au oprit mașina pentru verificări și au constatat că șoferul era un cetățean român care transporta opt pasageri, cu domiciliile în județul Bacău. Toți pasagerii aveau cetățenie română și veneau din Ungaria, informează Poliția de Frontieră.

După oprirea microbuzului și efectuarea controlului, s-a constatat că atât pasagerii cât si șoferul, nu îndeplineau condițiile necesare pentru a scăpa de măsura carantinării la intrarea în România. Aceștia veneau din Ungaria, țară ce are un risc crescut de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Motivul pentru care șoferul a încercat să intre în țară pe la punctul de ieșire a fost tocmai încercarea de a evita controlul de la frontieră și triajul epidemiologic ce este efectuat de Direcția de Sănătate Publică.

E carantină și pe contrasens

La intrarea în țară, persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, sunt obligate să se carantineze, după cum urmează:

  • Carantina de 10 zile – pentru cei nevaccinați și care nu au trecut prin boală, dacă prezintă un test RT-PCR cu rezultat negativ. Testul trebuie să fie efectuat cu cel 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriu țării.
  • Carantină de 14 zile – pentru cei nevaccinați care nu au trecut prin boală în cazul în care NU prezintă un test RT-PCR cu rezultat negativ, care să fi fost făcut cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriu țării.

În aces moment, anchetatorii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare prin trecere frauduloasă a frontierei de stat. După finalizarea cercetărilor, urmează să fie luate măsurile legale dispuse de legea română.

Cookies