„Au intrat cu plugul în pădure, să taie trasee pentru concursul de ciclism de la București!” Alex Găvan, activist de mediu, acuză Romsilva Ilfov că a intrat ca-n codru în pădure

09 mai 2023
302 Afișari
"Au intrat cu plugul în pădure, să taie trasee pentru concursul de ciclism de la București!" Alex Găvan, activist de mediu, acuză Romsilva Ilfov că a intrat ca-n codru în pădure. Sursa foto: centuraverde.ro

Un activist de mediu, Alex Găvan, afirmă că Romsilva Ilfov ar fi arat un drum de pădure, traseu pe care urmeză să se desfășoare un mare concurs internațional de ciclism cross country. Acesta a mai spus că asemenea incidente s-au întâmplat de mai multe ori, în mai mulți ani.

Un activist de mediu acuză Romsilva Ilfov că ar fi arat un drum de pădure pe care urmează să se desfășoare o competiție de ciclism

Concursul internațional de ciclism cross country, Prima Evadare 2023, este cel mai mare din Estul Europei și adună mii de participanți, a spus Alex Găvan. Acesta va avea loc în mai puțin de două săptămâni:

După cum bine știi deja, conform propriilor tale norme, pădurile din jurul capitalei au, în principal, un scop social și de recreere. Iar Prima Evadare este cel mai mare concurs internațional de ciclism cross country din estul Europei, cu mii de participanți.

În cei 15 ani de existență a devenit unul dintre evenimentele emblematice ale Bucureștiului atrăgând, pe lângă iubitorii de natură și de pedalat amator și nume mari ale acestui sport, cum ar fi o multiplă campioană mondială și olimpică. Cum s-ar zice, treabă serioasă, a început Alex Găvan postarea de pe pagina de Facebook.

Acesta a acuzat Romsilva Ilfov că ar fi arat cu plugul potecile care fac parte din traseul concursului pe o lungime de 2 kilometri, cu doar aproape 2 săptămâni îniante de acesta:

Să ari cu plugul în mai mulți ani fix potecile pe care se desfășoară acest concurs, fix înainte de concurs, așa cum ai făcut-o pe o lungime de vreo 2 km și acum câteva zile, sabotând cu bună știință evenimentul cu doar puțin timp înainte de start și amenințându-i astfel desfășurarea, nu este doar un gest abuziv, ci și ceva care, cu siguranță, nu îți face cinste.

Pădurea nu este doar cherestea, ci infinit mai mult.

Considerăm că atât accesul în pădure pentru recreere, sport sau educație, cât și la toate celelalte daruri pe care pădurea ni le oferă necondiționat și cu infinită generozitate este un drept al nostru fundamental, a mai transmis acesta.

Acesta este un video de la fața locului:

Traseul competiției Prima Evadare. Sursa foto: Alex Găvan

Prima Evadare 2023

Prima Evadare 2023 va avea loc duminică, pe data de 21 mai, începând cu ora 8:30.

Traseul va începe din București și va continua spre nordul orașului până la Snagov. Participanții vor pedala prin cazematele centurii de fortificații a Capitalei, prin Palatul Ghica, prin Codrii Vlăsiei, pe lângă lacuri și zone naturale, istorice sau de agrement, se arată în descrierea evenimentului Prima Evadare.

Distanța pe care o vor parcurge bicicliștii va fi de 55 de kilometri, prin păduri și drumuri de țară. Sosirea se va face pe malul Lacului Snagov.

Organizatorii au menționat că traseul este foarte accesibil, însă este recomandat un antrenament ce constă în cel puțin 3-4 ieșiri lungi pe teren accidentat, dar și pe șosea.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies