Au început Zilele Horticulturii Bucureștene în campusul USAMV și țin tot weekendul. Vizitatorii sunt așteptați și în grădinile terapeutice senzoriale

04 mai 2023
2414 Afișari
Au început Zilele Horticulturii Bucureștene în campusul USAMV și țin tot weekendul. Vizitatorii sunt așteptați și în grădinile terapeutice senzoriale
Au început Zilele Horticulturii Bucureștene în campusul USAMV și țin tot weekendul. Vizitatorii sunt așteptați și în grădinile terapeutice senzoriale. Sursa foto: Freepik

Astăzi, 4 mai 2023, începe evenimentul „Zilele Horticulturii Bucureștene” organizat în campusul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și va ține tot weekendul. Participanții vor avea ocazia de a se reconecta cu natura în perioada 4-7 mai.

Zilele Horticulturii Bucureștene reunește peste 80 de expozanți weekendul acesta

Evenimentul are loc în perioada 4-7 mai, între orele 10:00-18:00, unde peste 80 de expozanți vor fi prezenți cu pomi și arbuști, flori, plante ornamentale, unelte sau produse agricole tradiționale și produse de artizanat.

Cei care sunt pasionați de horticultură și peisagistică pot participa la conferințe, demonstrații sau ateliere creative în cadrul cărora vor afla mai multe despre cum pot trăi mai sănătos și le vor fi prezentate soluții prin care pot fi mai prietenoși cu mediul înconjurător, a transmis Primăria Municipiului București pe pagina de Facebook.

Participanții vor avea ocazia de a atinge diverse plante pentru a le simți mirosul sau textura în grădinile terapeutice senzoriale, care vor întregi universul horticulturii. De asemenea, aceștia pot testa aromele naturale ale plantelor aromatice și medicinale.

PMB este un partener al acestui eveniment prin semnarea acordului cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Conferințe, ateliere, expoziții și demonstrații în aer liber se numără printre activități

La eveniment, bucureștenii sunt conduși în lumea horticulturii prin conferințe, ateliere, expoziții și demonstrații în aer liber. Prezentările și activitățile practice sunt organizate vizând cele mai actuale teme din horticultură.

Împreună cu partenerii noștri ne propunem să inspirăm vizitatorii să trăiască o viață mai prietenoasă cu mediul înconjurător, ecologică și sănătoasă, prin soluțiile de reciclare și de compostare a deșeurilor alimentare și vegetale și prin prezentarea celor mai bune soluții și produse horticole pentru casă și grădină, se arată pe site-ul evenimentului.

De asemenea, vizitatorii vor putea cumpăra direct de la producători următoarele:

  • pomi și arbuști fructiferi, fiind incluse și speciile pomicole noi,
  • flori,
  • plante ornamentale,
  • semințe,
  • răsaduri de legume și flori,
  • unelte,
  • utilaje,
  • accesorii pentru horticultură,
  • produse agricole tradiționale.

Zilele Horticulturii Bucureștene se organizează sub simbolul bujorului, plantă declarată oficial drept Floare Națională a României prin Legea 285/22.10.2022, la inițiativa Facultății de Horticultură din București.

Programul evenimentului poate fi consultat AICI.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies