Au început procedurile pentru consolidarea Cinema Patria și a blocului ARO

09 dec. 2020
215 Afișari
Au început procedurile pentru consolidarea Cinema Patria și a blocului ARO

De ieri au început lucrările de consolidare la Blocul ARO, adică blocul de pe Bd Magheru care are la parter Cinema Patria.

Clădire cu risc seismic

Cinematograful Patria fusese închis în 2015, în urma legii care interzicea activitățile culturale în clădirile cu risc seismic

Directorul adjunct al Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), Edmond Niculuşcă, a anunțat pe Facebook că instituția va colabora cu Primăria Sectorului 1 pentru consolidare imobilului ARO, în care este Cinema Patria, clădire încadrata în clasa I de risc seismic.

„În această dimineaţă, am deschis dialogul pentru găsirea unei soluţii privind consolidarea imobilului ARO / Cinema Patria din bulevardul Magheru, încadrat în clasa I de risc seismic. Mulţumesc pentru deschidere şi cooperare doamnei primar al Sectorului 1, Clotilde Armand! E nevoie să găsim cea mai eficientă formă de colaborare între Primăria Sectorului 1, care administrează Cinema Patria, şi Primăria Capitalei, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Până luni formulăm variantele de lucru şi am încredere că vom porni procedurile într-un timp rezonabil”, a scris Edmond Niculuşcă pe Facebook.

Declarația primarului Sectorului 1, Clotilde Armand

Același anunț l-a făcut, tot pe Facebook, și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. „Am o veste mare pentru București. Astăzi am început procedurile pentru consolidarea imobilului ARO / cinema Patria din bulevardul Magheru, încadrat în clasa I de risc seismic. Este vorba despre o colaborare între Primăria Sectorului 1 care administrează Cinema Patria și Primăria Capitalei prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic – condusă de Edmond Niculușcă (căruia îi mulțumesc încă o dată pentru activitatea lui în folosul comunității). Continuăm să ne respectăm angajamentele asumate”, a scris ea.

Cookies