Au început operațiunile de dezinsecție și deratizare în București

08 iun. 2021
128 Afișari
Au început operațiunile de dezinsecție și deratizare în București

Primăria Capitalei anunță că luni seară au început operațiunile de dezinsecție și deratizare în București.

Nicușor Dan, Primarul Capitalei, a anunțat că luni seară au început operațiunile de dezinsecție și deratizare în București.

Tratamentele împotriva țânțarilor și căpușelor au loc în tot Bucureștiul, începând de la periferie spre centru. Aceste tratamente se fac în fiecare seară, începând cu ora 9 și vor dura 7 zile, urmând să se lucreze simultan cu 12 echipe. În parcuri se va intra în zilele de joi și vineri, astfel încât acestea să fie pregătite pentru plimbările bucureștenilor la sfârșit de săptămână.

Astfel, angajații CMEIB S.A. intervin cu 12 utilaje de mare capacitate (ULV) și cu 6 autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile de tip fogger. Acțiunile de combatere a țânțarilor se realizează în intervalul orar 22.00 – 5.00, iar acțiunile de combatere a căpușelor se desfășoară începând cu ora 8.00.

Acțiuni zilnice de dezinsecție și deratizare în București

Intervențiile presupun acțiuni zilnice în spațiile deschise de pe domeniul public și privat al Municipiului București, după cum urmează:

–     spațiile verzi de pe aliniamentele stradale

–     Spații deschise din domeniul public și privat al PMB – parcuri, spații verzi aferente blocurilor, etc.

–     Locuri de agrement, terenuri de sport, etc.

–     Cimitire

–     Terenuri ale instituțiilor publice locale, inclusiv depouri, parcări publice, etc.

–      Teren aferent imobilelor cu spații destinate locuințelor colective – asociații de proprietari/locatari, cămine studențești, cămine de elevi, locuințe sociale, parcări de reședințe, etc.

–      Piețe și târguri agroalimentare

–      Alte spații din interiorul spațiilor deschise din domeniul public și privat al Municipiului București.

Asociațiile de proprietari vor fi anunțate în vederea deratizării

În zilele următoare vor fi demarate și activitățile de deratizare, care se vor desfășura în subsolurile imobilelor cu spații destinate locuințelor de tip condominium – asociații de locatari/proprietari, cămine de elevi, locuințe sociale, dar și pe spațiile verzi din proximitatea blocurilor de locuințe și pe spațiile verzi aflate în proprietatea Municipalității.

Pentru deratizare, fiecare asociație de proprietari va fi anunțată de începerea tratamentului, astfel încât să nu fie afectate animalele de companie care sunt plimbate în jurul blocurilor.

Activitățile de dezinsecție și deratizare vor fi repetate de mai multe ori pe timpul verii și al toamnei.

”Aș fi vrut să începem aceste operațiuni mai devreme, dar situația financiară a primăriei (datoriile curente de 3 miliarde, conturile poprite, investițiile blocate) ne-a forțat să decidem tăieri sau amânări de cheltuieli. Nu e plăcut atunci când scoți gunoiul de sub preș, dar acum suntem pe un drum bun, iar primăria își va îndeplini obligațiile față de bucureșteni”, a spus Nicușor Dan.

Ce activități de dezinsecție și deratizare se desfășoară în București

Conform Planului Anual de Acțiune aprobat de Consiliul General al Municipiului București pentru anul 2021, CMEIB S.A. desfășoară următoarele activități:

Tratamente de dezinsecție (tânţari şi căpuşe) în perioada iunie – octombrie:

– Spaţiile deschise din domeniul public şi privat al Municipiului Bucureşti (terenuri ale instituţiilor publice din subordine, parcuri, spaţii verzi, cimitire, maluri de lac, pieţe, târguri, oboare), spaţiile deschise ale persoanelor fizice şi juridice,

– Clădiri aparţinând instituţiilor publice (subsol şi spaţii tehnice, de producţie, supraterane),

– Cămine și canale aferente rețelelor tehnico-edilitare;

– Terenul aferent imobilelor cu spații destinate locuințelor colective – asociații de proprietari/locatari, cămine studențești, cămine de elevi, locuințe sociale, parcări de reședințe etc.;

– Zone cu vegetaţie: parcuri, grădini publice, locuri de agrement;

– Teren aferent imobilelor cu spații destinate locuințelor colective – asociații de proprietari/locatari, cămine studențești, cămine de elevi, locuințe sociale, parcări de reședințe.

Se pot face sesizări și reclamații

Tratamente de deratizare în perioada iunie – noiembrie:

– Spații deschise din domeniul public și privat al PMB – parcuri, spații verzi, Grădina Zoologică;

– Cimitire;

– Terenuri ale instituțiilor publice locale, inclusiv depouri, parcări publice, etc.;

– Terenul aferent imobilelor cu spații destinate locuințelor colective – asociații de proprietari/locatari, cămine studențești, cămine de elevi, locuințe sociale, parcări de reședințe, etc.;

– Clădiri care aparțin instituțiilor publice și entităților subordonate PMB (subsol și spații tehnice, de producție, supraterane);

– Clădiri care aparțin instituțiilor publice ale autorităților locale, altele decât PMB;

– Imobile cu spații destinate locuințelor de tip condominiu (asociații de locatari/proprietari, cămine de elevi, locuințe sociale -subsol);

– Alte spații din interiorul spațiilor deschise din domeniul public și privat al Municipiului București;

– Cămine și canale aferente rețelelor tehnico-edilitare;

– Sistemul de monitorizare a traficului in București- cemerete, dulapuri, echipamente, cămine.

Tratamente de larvicidare în perioada iunie – octombrie:

În scopul prevenirii înmulţirii insectelor dăunătoare, se vor demara acţiuni de combatere a larvelor de ţânţari în zonele lacurilor din Capitală (lacuri-luciuri de apă, numai conform recomandărilor Insitutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino).

Tratamente de dezinfecţie în perioada iunie – decembrie:

– Spaţiile interioare aferente clădirilor aparţinând instituţiilor publice şi entităţilor subordonate PMB.

La numărul de telefon 0752.041.898, cetățenii pot face sesizări și reclamații în legătură cu apariția focarelor de infestare în Capitală.

Cookies