SMART CITY

Au început înscrierile la „Şcoala părinţilor şi a adolescenţilor”

Înscrierile la „Şcoala Părinţilor şi a adolescenţilor” au loc în aceste zile, iar cele şapte ateliere de lucru pentru părinţi sunt:

– Cine sunt eu, cine eşti tu? (explorarea relaţiei părinte copil)

– Comunic şi ascult (dezvoltarea abilităţilor de comunicare)

– De ce fac ceea ce fac? (descoperirea motivaţiei personale în relaţia părinte-copil şi nu numai)

– De unde vin copiii?

– Pot modela comportamentul copilului meu? (întărirea comportamentelor pozitive ale copilului)

– Eu şi familia mea (roluri în familie)

– Ce ştiu copiii despre părinţi (cum privesc copiii cuplul parental).

Scopul proiectului vizează reducerea semnificativă a situaţiilor de impas parental şi a dificultăţilor aferente în cadrul relaţiei părinte-copil, în special în situaţiile copiilor cu deviaţii comportamentale cauzate de traversarea perioadei de pubertate, dar şi a copiilor cu dificultăţi de adaptare şcolară sau de altă natură.

Proiectul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 11-16 ani care frecventează cursurile şcolilor de pe raza Sectorului 6 şi care au dificultăţi de adaptare şcolară şi/sau de relaţionare, precum şi părinţilor care au dificultăţi în comunicarea cu aceştia.

Pe termen lung va beneficia de acest proiect şi comunitatea locală, prin crearea şi perpetuarea unui model de comportament parental, respectiv prin acţionarea în mod direct asupra adolescenţilor şi a relaţiei părinte-copil, a căror consecinţă va fi diminuarea fenomenului delincvenţei juvenile cauzat de gestionarea greşită a conflictului dintre părinte-copil.

Cei care doresc să participe trebuie să completeze formularul afişat pe site-ul instituţiei şi să-l trimită la adresa de e-mail: scoalaparintilor6@yahoo.ro. Informaţii suplimentare despre acest proiect pot fi obţinute şi de la Doina Mafteiu, care poate fi contactată la numărul de telefon: 0376203306.

Cursurile se vor desfăşura în Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală „Palatul Copiilor” din str. Aleea Ţibleş, nr. 64, Sector 6.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button