Au inceput inscrierile la facultate. Din toamna se revine la cursuri în format fizic. Reîncep petrecerile în căminele studențești

08 iul. 2021
326 Afișari
Au inceput inscrierile la facultate. Din toamna se revine la cursuri în format fizic. Reîncep petrecerile în căminele studențești
universitatea din bucurești

S-a terminat prima sesiune de Bacalaureat, ceea ce înseamnă că începe „febra” înscrierilor la facultate. Universitatea din București a venit și cu vești bune: din toamnă reîncep cursurile în format fizic, față în față, ceea ce înseamnă că lucrurile încep încet-încet să revină la normal. Bineînțeles, din toamnă vor reîncepe vestitele petreceri din căminele studențești.

Adio Bacalaureat, bun venit facultate! Încheierea Bacalaureatului aduce după sine vacarmul și emoțiile perioadei de înscriere la facultăți și, după caz, examenele de admitere. De asemenea, studenții și viitorii studenți de la Universitatea din București tocmai au primit vești excelente: din octombrie se reiau cursule în format fizic, față în față.

Anul trecut facultățile din cadrul Universității București și-au desfășurat cursurile în format online sau hibrid

Pandemia a dat peste cap planurile studenților dar și modul în care aceștia percepeau facultatea – cursurile și seminarele s-au desfășurat fie în totalitate online, fie în format hibrid. Prin urmare, nici petrecerile celebre din cămine nu au avut loc, spre dezamăgirea studenților. Din totalul de 19 facultăți ale Universității București, 7 facultăți și-au desfășurat activitatea exclusiv în online, în timp ce 12 facultăți au optat pentru formatul hibrid.

„Având în vedere rata de incidenţă scăzută din București, odată cu începerea noului an academic, studenții Universității, indiferent de nivelul de studii, sunt așteptați să-și reia activitățile didactice teoretice și practice”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Universității București, potrivit Antena 3.

Mai mult, toate laboratoarele, cursurile, seminarele, stagiile de practică și celelalte tipuri de activități didactice, precum și evaluările și examinările periodice, semestriale și anuale se vor susține în formatul fizic, față în față.

Tot de la 1 octombrie se vor deschide toate căminele studențești disponibile, au mai anunțat oficialii Universității București.

Care sunt metodele de admitere la facultățile de la Universitatea din București în acest an

Pentru programele de licență, Universitatea din Bucureşti a scos la concurs în acest an nu mai puțin de 4515 locuri bugetate la toate cele 19 facultăţi.  Perioada 1-30 iulie 2021 a fost alocată de conducerea Universității din București pentru ca facultățile să organizeze examenele de admitere, în cazul în care doresc acest lucru. Fiecare facultate din cadrul Universităţii are propriul calendar ce poate fi consultat pe site-ul fiecărei facultăți în parte.

În total este vorba de 5 moduri în care facultățile pot alege cum departajează candidații. Iată cum a ales fiecare dintre cele 19 facultăți să își aleagă noii studenți în acest an:

  • Admitere pe baza mediei sau a notelor de la bacalaureat – Facultatea de Administraţie şi Afaceri, Facultatea de Biologie, Facultatea de Chimie, Facultatea de Fizică, Facultatea de Geologie şi Geofizică, Facultatea de Litere, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei.
  • Admitere pe baza mediei de la bacalaureat şi a unui eseu motivaţional – Facultatea de Filosofie, Facultatea de Geografie, Facultatea de Istorie, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Facultatea de Ştiinţe Politice, Facultatea de Teologie Baptistă.
  • Admitere pe baza unei formule mixte – Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Facultatea de Matematică Informatică, Facultatea de Teologie Romano-Catolică.
  • Admitere pe baza unui interviu motivaţional – Facultatea de Teologie Ortodoxă
  • Admitere pe bază de examen – Facultatea de Drept

     

Cookies