ARHIVA B365

Au început controalele la anvelope de iarnă. Se dau amenzi

Amenda este cuprinsă între 603 lei şi 1430 lei, iar poliţistul vă va reţine şi certificatul de înmatriculare al maşinii şi vă va da între 9 şi 20 de puncte de penalizare. Sunt considerate anvelope de iarnă cele care au însemnele M+S sau un fulg de iarnă desenat din fabrică, fie că este vorba de anvelope dedicate sezonului rece sau all-season. Anvelopele de vară pot fi folosite şi în acest sezon, pe carosabil uscat. Preţul unui set de patru anvelope noi variază, în funcţie de modelul maşinii, între 800 şi 2.000 de lei.

Mai mult, dacă sunteţi implicat într-un accident şi nu aveţi pneuri de iarnă, casa de asigurări vă poate refuza despăgubirile: Când este vorba de o asigurare facultativă, companiile au posibilitatea să refuze despăgubirea sau să acopere doar o parte din aceasta, invocând echiparea necorespunzătoare a autoturismelor. Acest refuz trebuie însă prevăzut, în mod expres, în contractul de asigurare, scrie rtv.net.

Unele companii de asigurări aplică o franciză de 30% din valoarea pagubei, pentru daunele survenite în urma unui accident rutier. Spre exemplu, dacă şoferul proavoacă un accident pe un drum acoperit de gheaţă, zăpadă sau polei şi nu are maşina echipată cu anvelope de iarnă, iar pagubele se ridică la 100 de lei, compania va suporta o despăgubire în valoare de 70 de lei, iar şoferul va scoate din buzunar 30 de lei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button