Au început angajările la cel mai puternic laser din lume, la Măgurele. CE POSTURI SUNT DISPONIBILE

de:
20 feb. 2013
0 afișări
Au început angajările la cel mai puternic laser din lume, la Măgurele. CE POSTURI SUNT DISPONIBILE

Pe site-ul dedicat proiectului Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP), pe 12 februarie a fost publicat anuntul ca au inceput angajarile. „Se primesc in mod continuu aplicatii pentru posturile de la ELI-NP. Numarul de angajati ELI-NP va creste treptat pana la 250 in anul 2018, dupa mai multe sesiuni de concurs. Candidatii vor fi informati prin e-mail asupra stadiului procedurii”, informeaza autoritatile. Posturile scoase acum la concurs sunt de Inginer, Cercetator Senior si Junior si de Tehnician.

Profesorul Nicolae Zamfir, director general al Institutului National de Fizica si Inginerie Nucleara „Horia Hulubei” (IFIN HH) si manager al proiectului ELI in Romania, a declarat pentru HotNews ca „posturile sunt scoase la concurs incontinuu”, fara un termen scurt de depunere a CV-urilor. „Depinde de candidati, pentru ca noi trebuie ca pana in 2018 sa avem 250 de angajati. Pana acum au fost depuse in jur de 15 CV-uri, dar nu o sa-i angajam acum pe toti 250 pentru ca nu sunt atatea aplicatii care sa raspunda cerintelor”, a explicat Zamfir.

„Cei care aplica la aceste posturi trebuie sa indeplineasca doua conditii: sa aiba expertiza in domeniul cerut de proiectul ELI-NP si sa fie dispusi sa deruleze activitatile de tip ELI, pentru ca mai avem si cazuri in care cercetatorii vor doar sa isi continue activitatile lor, dar fara sa faca cercetari legate de ELI”, a precizat directorul proiectului.

„Candidatii care vor castiga concursurile pe aceste posturi „vor fi angajati ai Institutului National de Fizica si Inginerie Nucleara ‘Horia Hulubei’ (IFIN HH), dar angajati pentru a lucra la acest proiect. Deci este vorba despre o subunitate separata, astfel incat angajatii din prezent ai Institutului sa nu fie si angajati automat pe ELI-NP”, a explicat directorul institutului. Acesta a precizat ca salariile vor fi asigurate din proiectul pe fonduri europene si nu din bani de la buget.

Deocamdata, la licitatia publica a constructiei cladirii unde va fi laserul ofertele sunt in perioada de evaluare. „Analiza ofertelor cred ca va mai dura cam 2-3 saptamani”, a afirmat acesta, precizand ca au fost 5 contestatii, toate respinse de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), si „multe cereri de clarificari, cele mai multe – in jur de 90% – pe cantitati de lucrari, nu pe proiectul propriu-zis”. „Pentru marile echipamente deschiderea ofertelor va fi in luna martie”, a afirmat Zamfir.

Cezi aici cerinţele posturilor pentru care se fac angajări la laserul de la Măgurele. 

Vezi aici cum va arăta mega-laserul de la Măgurele. 

Cookies