Au început alegerile pentru șefia USR-PLUS București. Octavian Berceanu și Vlad Voiculescu se confruntă pentru conducerea filialei

25 iun. 2021
69 Afișari
Au început alegerile pentru șefia USR-PLUS București. Octavian Berceanu și Vlad Voiculescu se confruntă pentru conducerea filialei

S-a dat startul alegerilor în USR-PLUS! În acest weekend, membrii filialei din București își vor alege noul președinte, dar și componența biroului municipal. Lupta pentru conducerea USR-PLUS București se duce între Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, și Octavian Berceanu, comisarul-șef al Gărzii de Mediu. Faptul că cel din urmă și-a depus candidatura l-a deranjat pe Voiculescu, potrivit surselor din partid.

Weekend decisiv în alianța USR-PLUS. Membrii filialei bucureștene vor avea la dispoziție trei zile pentru a vota, fizic, la sediul formaţiunii, opţiunile privind funcţia de preşedinte, componenţa Biroului Municipal, comisia de cenzori şi comisia de arbitraj. Votarea va începe sâmbătă, 26 iunie. În cursa pentru funcția de președinte al USR-PLUS București se află șeful Gărzii de Mediu, Octavin Berceanu, și fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, potrivit Digi24.

Vlad Voiculescu ar fi preferat să candideze singur la conducerea USR-PLUS București, spun surse din alianță

Faptul că Octavian Berceanu și-a depus candidatura pentru șefia USR-PLUS București l-ar fi deranjat pe Vlad Voiculescu, care ar fi preferat să fie singurul candidat la șefia filialei, spun surse din partid. Mai ales câdn este vorba despre un personaj atât de popular precum Berceanu, care s-a remarcat prin acțiunile realizate de Garda de Mediu în cele șase luni de când se află la conducerea instituției.

Copreședintele filialei, Claudiu Năsui, a ales să nu candiddeze împotriva lui Voiculescu, fapt pentru care a fost criticat în USR, pe motiv că nu își asumă competiția cu PLUS.

Potrivit surselor ar fi însă vorba despre un plan mai mare: Vlad Voiculescu să câștige din partea PLUS filiala din București, pentru ca această filială să susțină candidatul USR la congresul din toamnă, când va fi votat președintele alianței USR-PLUS.

Părerea lui Dan Barna despre competiția de la USR-PLUS București – „Este o competiție interesantă”

Dan Barna a declarat că este o competiție interesantă la filiala USR-PLUS București, și s-a declarat optimist în vederea luării celei mai bune decizii de către colegii săi.

„Vlad Voiculescu e un profil definit, construit. Tavi Berceanu, de asemenea, este un om cu un profil în plină dezvoltare pe partea de mediu şi prin rolul pe care îl are la conducerea Gărzii de Mediu. Este o competiţie care chiar va fi interesantă şi sunt foarte optimist că va ieşi cea mai bună decizie din votul colegilor”, a declarat Barna.

Votul în organizația municipală începe sâmbătă, la ora 15:00, iar urnele se vor închide luni la ora 22:00. Membrii USR PLUS Bucureşti îşi vor putea exprima, în mod fizic, la sediul formaţiunii, opţiunile privind funcţia de preşedinte, componenţa Biroului Municipal, comisia de cenzori şi comisia de arbitraj.

Cookies