Au furat o autoutilitară,dar au fost prinşi în flagrant.Bărbatul care conducea maşina nu avea permis

de:
02 feb. 2015
0 Afișari
Au furat o autoutilitară,dar au fost prinşi în flagrant.Bărbatul care conducea maşina nu avea permis

La data de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 04.40, poliţiştii Secţiei 23 au fost sesizaţi de către o femeie, în calitate de director economic al unei societăţi comerciale, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns într-o hală de unde, prin îndepărtarea unui grilaj şi prin forţarea unei uşi metalice, au sustras o autoutilitară şi mai mulţi colaci de cablu din cupru.

Acţionându-se cu operativitate, a fost identificată autoutilitara sustrasă, precum şi trei bărbaţi, cunoscuţi cu preocupări de natură infracţională, în sarcina cărora a fost reţinută comiterea faptei, totodată fiind efectuate descinderi la domiciliile acestora, în urma cărora au fost depistaţi şi conduşi la sediul Secţiei 23.

De asemenea, s-a stabilit că transportul bunurilor a fost efectuat cu autovehiculul sustras, condus de unul dintre bărbaţi fără a poseda permis de conducere şi care avea interdicţie de a se afla în municipiul Bucureşti.

Prejudiciul, în valoare de 158.000 de lei, a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, respectiv conducere a unui autovehicul fără permis de conducere şi neexecutarea sancţiunilor penale, cu cei trei în cauză în stare de reţinere.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cookies