Au fost suplimentate clasele pentru înscrierea în învăţământul primar, în Capitală

de:
19 mart. 2012
0 Afișari
Au fost suplimentate clasele pentru înscrierea în învăţământul primar, în Capitală

„Am făcut unele suplimentări la şcolile 131 şi 143, unde existau situaţii punctuale ale copiilor de etnie romă, dar şi la şcolile 11 şi 56, unde părinţii au făcut dovada domiciliului în zona arondată unităţii de învăţământ”, a precizat pentru Mediafax inspectorul general şcolar al Capitalei, profesorul Cristian Alexandrescu.

El a spus că ar fi vorba despre o creştere cu o clasă pentru mai multe unităţi de învăţământ din Capitală, în total fiind aproximativ 10-12 clase.

Înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I se face în patru etape, prima, care a avut loc între 5 şi 16 martie, fiind pentru copiii din circumscripţiile şcolilor.

În Capitală, până joi au fost înscrişi 68 la sută dintre copiii luaţi în evidenţă, respectiv 14.564 din 21.315, potrivit unei situaţii anunţate de Ministerul Educaţiei.

A doua etapă a înscrierii va avea loc în perioada 20-27 martie, pentru copiii din alte circumscripţii, pe locurile rămase libere. A treia etapă va fi între 23 şi 25 martie, când pot fi înscrişi la şcoala de circumscripţie copiii ai căror părinţi au solicitat, în etapa a doua, înscrierea la altă unitate de învăţământ, dar care nu au fost admişi. Ultima etapă de înscriere cuprinde două perioade. Între 2 şi 9 mai are loc înscrierea pe locurile disponibile, la unităţile dorite, a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la altă şcoală decât cea de circumscripţie, dar au fost respinşi iniţial din lipsă de locuri. Ulterior, între 11 şi 18 mai vor fi înscrişi copiii care nu au fost cuprinşi în nicio unitate.

Cookies