ȘTIRI

Au fost săpate toate tunelurile pe M4. Vineri a fost dărâmat ultimul perete FOTOGALERIE

Toate tunelurile pentru extensia Magistralei 4 de metrou, între Parcul Bazilescu şi Străuleşti, au fost săpate. Un utilaj Tunelling Boring Machine (TBM) a dărâmat, vineri, ultimul perete. 

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, declara la sfârșitul anului trecut că lucrările la ultimul tronson al magistralei 4 de metrou vor fi terminate în prima parte a anului 2017. 

Lucrările au ca obiect extinderea Magistralei 4 de metrou în zona de nord a Bucureștiului cu încă două stații, și anume Laminorului și Străuleşti, cu tunelele de legătură aferente, galerie de legătură, un terminal intermodal, un park&ride și un depou, având o lungime totală de 2.1 km.

Valoarea totală a proiectului de extindere a Magistralei 4 de metrou se ridică la suma de 1,115 miliarde lei, contractul de execuţie a lucrărilor fiind semnat încă din iulie 2012 cu o asociere de patru firme. Astaldi lucrează la acest proiect, ca lider de asociere, alături de firmele SC Somet SA, SC Tiab S.A. şi SC UTI Construction & Facility Management SA.

MAGISTRALA 4: RACORDUL 2. SECŢIUNEA PARC BAZILESCU (PS ZAREA) – STRĂULEŞTI” este finanţată din fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial – „Transport” şi de bugetul de stat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button