Au fost multe divorțuri de la pandemie, dar ce de nunți se fac în București la Marea Relaxare! În vizită la Essa Lian, la rochiile bestiale din care mireasa își va lua ziua bună

01 iul. 2021
192 afișări
Au fost multe divorțuri de la pandemie, dar ce de nunți se fac în București la Marea Relaxare! În vizită la Essa Lian, la rochiile bestiale din care mireasa își va lua ziua bună

Pandemia a zguduit toate industriile, iar industria de fashion n-avea cum să scape. Alexandra Arnăutu, fondatorul atelierului de modă Essa Lian, mi-a povestit cât durează crearea unei rochii de mireasă, dar și ce a motivat-o pe ea să persevereze și să-și facă cunoscute creațiile în toată lumea. Bonus, ne-a povestit și despre „bridezilla”. Astăzi, cu emoțiile dinainte de nuntă, povestim despre o mică afacere din București care reușeste să fie cheia succesului pentru marile momente din viața mireselor. Casă de piatră!

B365.ro contină seria proiectului Micile Afaceri din MARELE ORAȘ cu povestea Alexandrei, fondatoarea atelierului de modă Essa Lian din București. Întâi de toate, am vrut să aflu cum a reușit să-și transforme pasiunea în afacere. Alexandra a oferit un răspuns modest, dar ferm. P.S: toți vrem să fim așa de norocoși.

„Mă consider o persoană norocoasă deoarece am reușit să îmbin aceste două laturi de pasiune și afacere, neavând inițial în plan acest lucru. Dar ușor, ușor…prin implicare și dedicare, produsele noastre au fost apreciate din ce în ce mai mult de către clientele noastre, și astfel partea de business a luat amploare.”

Despre Essa Lian

În timpul în care se ocupa de nasturii unei superbe rochii de un roz pastel, Alexandra povestește că Essa Lian a luat naștere în anul 2015, cu un debut în ținute pentru copii, în mare parte costume de spectacol și alte personaje preferate ale celor mici. În paralel și puțin inspirate din creațiile pentru copii, s-a dezvoltat o secțiune de rochii „made to measure”, atât de ocazii, cat și de mireasă.

„Pe această latură, echipa noastră are o experiența de peste 9 ani și din dorința de a îmbunătăți și de a aduce ceva nou, brandul este în continuă dezvoltare.”, a declarat Alexandra Arnăutu.

Rochiile „made-to-measure” sunt acele rochii făcute special pentru fiecare persoană în parte. Se iau măsurile, se discută fiecare aspect al modelului ales, iar la final rezultatul este spectaculos: rochia vine ca și turnată pe tine.

Piedicile – oportunități de evoluție

Un om extrem de optimist și perseverent, Alexandra declară că viața de antreprenor nu este o viață lipsită de griji.

„ Dar, cu toate acestea, există și foarte multe momente frumoase și pline de satisfacție. Eu toate întâmplările mai puțin plăcute le-am considerat ca pe o provocare sau oportunități de evoluție, nicidecum ca piedici ce mă pot opri din ceea ce fac.”

Printre materiale delicate și ațe de cusut și brodat, am discutat și despre începutul brandului Essa Lian. Alexandra Arnăutu subliniază că fiecare început are momentele lui grele, mai ales că sunt foarte multe lucruri și noțiuni noi de învățat, dar cheia este ca niciun pas să nu fie sărit și să existe o continuă dorință de învățare și evoluție.

„Din dorința de a facilita accesul la produsele noastre, am reușit să ajungem la inimile clientelor noastre prin participarea la diferite evenimente precum: Timișoara Fashion Week, Cluj Fashion Week, Istanbul Fashion Week, Pure London etc.”

Essa Lian, învingătoare după pandemia de COVID-19

Anul 2020 a fost foarte dificil și a pus la încercare mai multe domenii, printre care și industria modei. Fondatoarea afacerii declară că punctul forte care a ajutat brandul să supraviețuiască, a fost relația pe care a construit-o precedent cu clienții. Acesta a fost beneficiul enorm pentru susținerea businessului.

„Deși a fost un an greu, am avut posibilitatea de a ne testa limitele și capacitatea de adaptare, astfel am reușit să dezvoltăm o a treia latură a business-ului nostru ce s-a bucurat de un real succes, colecțiile ready-to-wear.”, a declarat Alexandra Arnăutu, fondatoarea atelierului Essa Lian.

Există clar o comparație între perioada de dinainte de COVID-19 și cea de după. Alexandra spune că, înainte piața punea accent pe volum, acum observăm o schimbare și în criteriile de selecție a diferitelor produse.

Acum, mai mult ca niciodată, se pune mai mult accent pe calitate, unicitate și durabilitate.

„Desigur acest lucru a avut un impact și asupra noastră, fiind o casă de moda ce lucrează made to measure, am observat anumite avantaje și sunt convinsă ca le vom observa din ce în ce mai mult.”

Lucrurile încep să revină la normal

Toată lumea aștepta momentul în care măsurile de relaxare permit organizarea nunților și evenimentelor. Pentru Essa Lian, comenzile și solicitările azi sunt mari decât în 2019 – știți, anul de dinaintea Pandemiei Noastre.

„Acest moment este mai mult ca sigur unul foarte așteptat de toată lumea, în special de toți mirii și miresele ce anul trecut nu au mai putut să-și desfășoare evenimentul mult așteptat, fapt ce a condus la un flux al comenzilor și solicitărilor mult mai crescut decât în anul 2019.”

Cât durează să faci o rochie? Păi, asta diferă de la model la model, de la tipurile de țesătură, la atenția care se acordă fiecărei țesături în parte și de complexitatea modelului, spune Alexandra Arnăutu. Bineînțeles că, provocările sunt nelipsite:

„Am avut de a lungul timpului provocări în care am cusut manual broderii pe rochii sau chiar am creat noi broderia în sine. Acest proces poate avea ca și timp de execuție de la 10 la 30 de zile.”

Un mic secret: Manechinul se numește Lola.

Povești, cu și despre mirese

Fondatoarea Essa Lian a povestit și despre una dintre cele mai emoționante povești de la atelier.

„Fiecare clientă vine cu propria poveste și din toate experiențele avem lucruri de învățat care ne impresionează și ne motivează în crearea rochiei perfecte, însă, desigur au fost și situații excepționale, unde am simțit că implicarea noastră a contribuit la frumusețea evenimentului propriu-zis.

Printre clientele noastre se enumeră și o persoană cu dizabilități și astfel am avut ocazia să învățăm o lecție impresionantă și să participăm la o iubire pe care o putem încadra în acel tipar „ca în povești”.

Am vrut să știu dacă Alexandra are parte de „bridezilla”, acele mirese care din cauza stresului provocat de organizarea nunții, se transformă și devin irascibile din orice motiv.

„Având experiența mai multor ani de lucru în acest domeniu, am învățat să apreciem fiecare eveniment ca și cum ar fi al nostru.

Și pentru că știm că nunta este un eveniment foarte important pentru fiecare mireasă în parte, noi încercăm de fiecare dată să acordăm toată atenția și grija noastră rochiei, astfel încât din acest punct de vedere ele să fie liniștite și să aibă încrederea că vor avea parte de rochia mult visată.”

P.S: Toate minunățiile create în atelierul de modă Essa Lian le găsiți AICI. Iar dacă aveți un model de rochie în cap pe care vi-l doriți cu ardoare, să știți că Alexandra Arnăutu vă poate ajuta la materializarea ținutei de vis. Puteți arunca o privire și pe pagina de Instagram, AICI.

Cookies