Au fost majorate salariile angajaților din Primăria Capitalei și din instituțiile subordonate. Proiectul a fost aprobat în ședința CGMB

01 feb. 2023
98 Afișari
Au fost majorate salariile angajaților din Primăria Capitalei și din instituțiile subordonate. Proiectul a fost aprobat în ședința CGMB
Au fost majorate salariile angajaților din Primăria Capitalei și din instituțiile subordonate. Proiectul a fost aprobat în ședința CGMB | Sursă foto: B365.ro

Angajații din Primăria Capitalei vor avea salarii mai mari. În cadrul ședinței CGMB de marți, 31 ianuarie, acestea au fost majorate cu 10%. Proiectul de hotărâre în acest sens a fost aprobat de Consiliul General al Capitalei cu 47 de voturi „pentru” și 3 abțineri, conform Agerpres.

Majorarea inițială a salariilor ar fi fost de 5%, dar, în urma unui amendament propus de PNL, a fost aprobată creșterea de 10%, conform Digi24.

Salariul minim de bază brut ajunge la 3.000 de lei

În ceea ce privește funcțiile pentru care salariul de bază era sub nivelul salariului minim, urmează să fie făcută o majorarea. Astfel că, pentru aceste funcții se va acorda salariul minim brut la nivel național, adică 3.000 de lei.

Modificarea a intrat în vigoare de la data de 1 ianuarie 2023 și vizează persoanele ce au un program normal de lucru

În ședința de aprobare a fost menționat art. 1 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 168/2022 care se referă la cuantumul brut al salariilor de bază, ce s-a majorat cu 10% față de luna decembrie. Beneficiarii acestui cuantum brut sunt cei din personalul plătit din fonduri publice, conform Digi24.

Adaptarea salariilor de bază ale funcționarilor din cadrul administrației a fost amânată de mai multe ori până acum, prin intermediul hotărârile CGMB nr. 9/ 2021 și nr. 32/2022. Astfel că, până acum salariile de bază au fost cele stabilite în data de 1 ianuarie 2020 (2.230 de lei), conform Digi24.

Ce salarii au angajații din Primăria Capitalei

Este cunoscut faptul că funcționarii Primăriei Capitalei au salarii bune, dar cât de bune?

Salariul de bază al unui Primar General este de 20.400 de lei, iar al unui Viceprimar este de 18.720 de lei, conform PMB.

În ceea ce privește salariile pe care le primesc restul funcționarilor publici care lucrează în cadrul Primăriei Municipiului București, acestea variază între 3.230 de lei și 18.148 de lei. Diferența de salarizare depinde atât de funcția ocupată, cât și de experiența avută la persoana angajată.

Te-ar putea interesa și:

Cookies