Au fost împărţite primele amenzi pentru gheaţă şi ţurţuri

de:
30 ian. 2012
1 Afișari
Au fost împărţite primele amenzi pentru gheaţă şi ţurţuri

Totodată, au fost aplicate un număr de 84 de procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, în valoare totală de 94.000 lei.

Potrivit Hotărârii CGMB nr. 120/2010, persoanele fizice şi juridice au obligaţia ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze ţurţurii de gheaţă formaţi la nivelul acoperişului imobilului, să cureţe în maxim 24 de ore după încetarea ninsorii zăpada depusă şi gheaţa formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domicialiază sau unde îşi desfăşoară activitatea, a sediilor de firmă, a curţilor sau terenurilor deţinute, asftel încât traficul pietonal să se desfăşoare în condiţii normale.

Nerespectarea obligaţiilor de îndepărtare a zăpezii sau gheţii de pe trotuare este sancţionată cu amenzi cuprinse între 200 şi 500 lei pentru persoanele fizice şi cu amenzi de la 500 la 2.000 lei pentru persoanele juridice.

Carosabil „la negru” în Capitală

Potrivit raportului de control întocmit de municipalitate, luni dimineaţă carosabilul se prezenta „la negru”, circulaţia desfăşurându-se în condiţii optime după ce s-a acţionat cu material antiderapant.

Pe parcursul nopţii trecute, operatorii de salubritate au încărcat şi transportat zăpada din mai multe zone ale Capitalei, lucrând la degajarea zăpezii din intersecţiile mari şi la lărgirea străzilor, prin curăţarea rigolelor.

S-a acţionat pe următoarele artere principale: Calea Victoriei, bd. Magheru, Bdul Aerogării intersecţie cu Str. Alexandru Şerbănescu, Piaţa Rosetti, Bdul Carol, Bdul Camil Ressu, Bdul 1 Decembrie, Str. Parfumului, Bdul Obregia, Şos. Oltenitei, Bdul Cantemir, Calea Rahovei, Bdul Iuliu Maniu, Splaiul Independenţei (între Şos. Virtuţii şi Şos. Cotroceni).

Operatorii au acţionat cu utilaje după cum urmează: SECTORUL 1 – Romprest

63 – utilaje (33 basculante şi 15 încărcătoare)

101 – operatori

SECTORUL 2 – Supercom

15 – utilaje

40 – operatori

SECTORUL 3 – Rosal Grup

35 – utilaje (10 pentru încărcat şi transportat zăpada)

20 – operatori

SECTORUL 4 – Rebu

29 – utilaje (15 special pentru arterele secundare)

30 – operatori

SECTORUL 5 – Romprest

18 – utilaje (10 pentru încărcat şi transportat zăpada)

40 – operatori

SECTORUL 6 – Urban

27 – utilaje (15 pentru încărcat şi transportat zăpada)

25 – operatori

Cookies