Au fost finalizate studiile de fezabilitate pentru montarea panourilor fotovoltaice pe zece unități de învățământ din S1

17 mai 2022
442 afișări
Au fost finalizate studiile de fezabilitate pentru montarea panourilor fotovoltaice pe zece unități de învățământ din S1
Au fost finalizate studiile de fezabilitate pentru montarea panourilor fotovoltaice pe zece unități de învățământ din S1 | Sursă foto: Inquam Photos

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat marți, 17 mai 2022, că au fost finalizate studiile de fezabilitate pentru instalarea panourilor fotovoltaice în S1.

Panourilor fotovoltaice pentru zece unități de învățământ din S1

Clotilde Armand dorește să amplaseze panouri fotovoltaice pe zece unități de învățământ aflate în raza Sectorului 1. Edilul a anunțat astăzi că au fost finalizate studiile de fezabilitate necesare pentru montarea acestora.

Pentru a putea identifica cea mai bună soluție, experții au făcut mai multe simulări în ceea ce privește amplasarea modulelor. Clotilde Armand a declarat că aceștia au recomandat ca panourile fotovoltaice să fie montate cât mai rapid.

Această recomandare a fost făcută luând în considerare:

  • Criza mondială a semiconductorilorm,
  • Războiul din Ucraina,
  • Sancțiunile impuse Rusiei.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis următorul mesaj

Punem bazele primei centrale electrice fotovoltaice virtuale din Europa Centrală și de Est. (…)

Acesta este doar începutul, după cum am mai spus, vom instala panouri fotovoltaice pe toate clădirile publice din Sectorul 1, astfel încât administrația locală să producă mai multă energie decât consumă.

Câtă energie electrică au consumat clădirile publice în anul 2020

Primăria Sectorului 1 își dorește să devină prima administrație locală din România care produce mai multă energie electrică decât consumă.

Pentru a putea îndeplini acest lucru Clotilde Armand dorește să monteze panouri fotovoltaice pe toate clădirile administrate de primărie. Este vorba despre 150 de clădiri publice precum:

  • Grădinițe,
  • Școli,
  • Licee
  • Sedii administrative.

În primă fază, administrația locală va monta panouri fotovoltaice pe zece astfel de clădiri, urmând ca mai apoi să facă același lucru si pentru restul clădirilor publice.

În anul 2020 aceste 150 de clădiri au consumat în total peste 9 milioane de kwh de energie electrică. Astfel că, în total costurile înregistrate pentru energia electrică s-au ridicat la 11,5 milioane de lei.

Inițiativa primarului Sectorului 1 are scopul de a diminua presiune ce este pusă pe bugetul local de cheltuielile pentru energia electrică și gazele naturale, cheltuieli care sunt din ce în ce mai mari.

Cookies