ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Au fost descoperite tone de deșeuri depozitate ilegal în București. Ministrul Mediului a făcut anunțul

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a declarat că zeci de mii de tone de deșeuri depozitate ilegal au fost descoperite în cursul lunii februarie în București, în urma acțiunilor desfășurate de Garda Națională de Mediu.

Cele 12 echipe comune ale Gărzii de Mediu și autorităților locale au identificat peste 200 depozite ilegale de gunoi în București și împrejurimi.

Au fost descoperite tone de deșeuri depozitate ilegal în luna februarie în București

Am descoperit 212 de astfel de locuri în 30 de zile. Acest rezultat arată că dacă se vrea se poate. Dacă se fac acțiuni ferme, chiar radicale, vor veni si rezultate. În aceste zone am găsit zeci de mii de tone de deșeuri depozitate ilegal. Aproape 100 de mii de metri pătrați de suprafață, acoperită total sau parțial, cu astfel de deșeuri”, a anunțat ministrul Mediului, Tánczos Barna.

Ministrul anunță că proprietarii terenurilor riscă și acțiuni penale. Suma totală a amenzilor depășește 300.000 de lei.

Suma totală a amenzilor depașește 300 de mii de lei. Avem 12 echipe la nivelul Bucureștiului la Garda de Mediu, care împreună cu Poliția Locală a Municipiului București, fac aceste monitorizări. Cateodată se stă chiar la pândă. Facem tot posibilul împreună cu administrația locală să oprim acest fenomen”, a mai declarat Tánczos Barna.

Care este zona top

 „Dacă vorbim de top cele mai mari depozite ilegale din Capitală am putea să amintim strada Carierei, în sectorul 1, un depozit în zona CET Progresul, un depozit la Intrarea Cooperativei, în spate la CET Vest.”,  a declarat Barna.
Ministrul mediului mai susţine că au fost confiscate șapte mijloace de transport, „unele dintre ele chiar de zeci de mii de euro”.
Tot acesta a făcut apel la bucureșteni să ajute autoritățile dacă găsesc depozite de gunoi.

Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button