Au fost demolate chioșcurile ilegale de la stația de metrou Izvor. Piedone, ironic: Am venit să îmi iau și eu jumătatea aia de stație

21 iul. 2021
653 Afișari
Au fost demolate chioșcurile ilegale de la stația de metrou Izvor. Piedone, ironic: Am venit să îmi iau și eu jumătatea aia de stație
Au fost demolate chioșcurile ilegale de la stația de metrou Izvor. Piedone, ironic: Am venit să îmi iau și eu jumătatea aia de stație. Sursă foto: Ziarul de Investigații

Au fost demolate chioșcurile amplasate ilegal la stația de metrou Izvor din Sectorul 5 al Capitalei. Totul s-a întâmplat în noaptea de marți spre miercuri.

Au fost demolate chioșcurile ilegale de la stația de metrou Izvor. Toată acțiunea a avut loc în noaptea de marți spre miercuri.

Au fost demolate chioșcurile ilegale de la stația de metrou Izvor

O firmă aflată în subordinea Primăriei Sectorului 5 s-a ocupat de demolarea chioșcurilor amplasate ilegal în stația de metrou Izvor, potrivit martorilor aflați în zonă și consultați de G4Media.ro.

Demolarea chioșcurilor ilegale de pe spațiul pe care îl controlează sindicatul lui Ion Rădoi a avut loc la o săptămână după ce DNA a deschis un dosar penal ce avea în vedere acțiunile lui Rădoi: să împiedice demolarea chioșcurilor amplasate ilegal.

Recomandăm și: Piedone, înregistrat de DNA într-o convorbire cu Ion Rădoi, șeful sindicatului de la metrou. Prima reacție a primarului

Piedone a participat la operațiunea de demolare a chioșcurilor de la stația de metrou Izvor și a făcut și un comentariu despre stenogramele apărute în spațiul public.

„Am venit să îmi iau și eu jumătatea aia de stație întreagă să îmi pun și eu chioșcurile noi… o să fac cerere domnului ministru, bineînțeles, sau celor de la Metrorex”, a declarat Primarul Sectorului 5, potrivit observatornews.ro.

Un scandal imens a izbucnit luni, în momentul în care publicația G4Media a intrat în posesia unor stenograme din dosarul DNA. În acest dosar inculpat este liderul de sindicat de la metrou, Ion Rădoi. În stenogramele făcute publice a fost surprinsă o discuție telefonică între primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone și liderul de la metrou.

Recomandăm și: Ion Rădoi a fost plasat sub control judiciar. De ce îl acuză DNA pe liderul de sindicat de la metrou

Stenogramele DNA între Piedone și Rădoi

Potrivit procurorilor DNA, se pare că primarul a vrut să întârzie demolarea chioșcurilor amplasate ilegal în stațiile de metrou aflate pe raza Sectorului 5. Stenogramele atestă că Piedone i-ar fi cerut lui Ion Rădoi să îi dea şi lui spaţii comerciale, la Izvor, în schimbul ne-demolării.

Cu toate acestea, Cristian Popescu Piedone a declarat ulterior pentru sursa citată că totul a fost o glumă „în stilul meu caracteristic”. Primarul Sectorului 5 a mai spus și că este de aproape 28 de ani în administrația publică și nu poate face asemenea greșeli elementare.

De asemenea, edilul a mai spus că autorizația de demolare a chioșcurilor de la metrou amplasate ilegal a fost emisă încă din data de 11 iunie 2021. Urmând ca acestea să fie demolate în zilele următoare, pe cheltuiala Metrorex, de către o firmă specializată aflată în subordinea Primăriei Sectorului 5 din București.

Cookies