ARHIVA B365

PNL reconfirmă mandatul de negociere al lui Antonescu în USL privind structura Guvernului

Conducerea PNL a aprobat o rezoluţie prin care este reconfirmat mandatul de negociere în USL privind structura Guvernului al preşedintelui formaţiunii, Crin Antonescu, au precizat surse liberale pentru Mediafax.

UPDATE:PNL votează o rezoluţie de unitate, prin care aceştia vor să ceară PSD să denunţe noua alianţă. Conducerea PNL a decis excluderea senatorului Ilieşiu. Ilieşiu declara, luni seară, pentru Mediafax, că cere schimbarea din funcţia de preşedinte al PNL a lui Crin Antonescu, susţinându-l pentru această poziţie pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care să fie candidat la prezidenţiale sau candidat pentru funcţia de premier din partea USL.

„Motivul esenţial este faptul că de peste o săptămână România se află în criză politică datorată lipsei de dorinţă pentru un dialog constructiv şi cred că este momentul ca acest blocaj politic să se termine şi să intrăm în normal. (…) Ceea ce am propus eu este ca USL să funcţioneze în continuare aşa cum a funcţionat până acum, inclusiv la alegerile europarlamentare, inclusiv la alegerile prezidenţiale, când PNL poate să aibă candidatul pentru preşedinţia României sau candidatul pentru viitorul prim-ministru, în persoana domnului Tăriceanu”, a susţinut Ilieşiu.

De asemenea, Ilieşiu susţine, într-o nouă scrisoare deschisă adresată membrilor PNL, că un nou argument pentru înlocuirea lui Crin Antonescu din fruntea partidului ar fi faptul că acesta va face o alianţă politică cu preşedintele Traian Băsescu.

UPDATE: Călin Popescu Tăriceanu şi Mircea Ionescu Quintus îl susţin pe Crin Antonescu.

Conducerea PNL discută despre poziţia partidului în cadrul USL şi a negocierilor purtate pentru instalarea lui Klaus Iohannis în funcţia de vicepremier şi ministru de Interne, dar şi despre modalitatea în care PNL ar putea părăsi Executivul.

De asemenea, preşedintele PNL Crin Antonescu a anunţat că va pune în discuţie poziţia sa de lider al partidului, cu ocazia acestei reuniuni. Liderii PNL au avut o reuniune informală înaintea şedinţei BPN.

Sursa: realitatea.net


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button