Au fost atribuite lucrările de proiectare și execuție pentru renovarea Corpurilor A și B ale Maternității Bucur. Nicușor Dan: Vor fi gata în 40 de luni

13 sept. 2023
438 afișări
Au fost atribuite lucrările de proiectare și execuție pentru renovarea Corpurilor A și B ale Maternității Bucur. Nicușor Dan: Vor fi gata în 40 de luni
Au fost atribuite lucrările de proiectare și execuție pentru renovarea Corpurilor A și B ale Maternității Bucur. Nicușor Dan: Vor fi gata în 40 de luni | Sursa foto: Facebook - Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a atribuit lucrările de proiectare și execuție pentru renovarea și consolidarea Corpurilor A și B ale Maternității Bucur.

Corpurile A și B ale Maternității Bucur vor fi renovate cu fonduri din PNRR

Nicușor Dan a transmis, pe Facebook, că cele două clădiri vor fi renovate cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Valoarea finanțării nerambursabile este de 35,3 milioane lei, iar perioada de implementare este de 40 de luni de la semnarea contractului de finanțare.

Acestea sunt lucrările care se vor realiza, printre altele:

  • asigurarea structurii de rezistență a clădirilor (consolidarea fundațiilor, a subsolului tehnic, introducerea unor pereți structurali din beton armat etc.),
  • consolidarea seismică,
  • reabilitarea termoenergetică.

Lucrările vor fi realizate de Asocierea Terra Gaz Construct și Construcții Erbașu. În cazul serviciilor de supervizare și dirigenție de șantier a fost declarată câștigătoare oferta Asocierii Daio Total Construct SRL și Consultanță Construcții Iordan SRL.

Lucrările de consolidare a imobilului de pe Str. Blănari nr. 14 avansează

Primarul Capitalei a mai anunțat că lucrările de consolidare a imobilului de pe Str. Blănari nr. 14 avansează. Imobilul a adăpostit celebrul Club A și Teatrul Godot.

Primarul a transmis că au fost finalizate lucrările de decopertare și armare a elementelor de consolidare aferente pereților structurali de la subsol. Totodată, au fost refăcute acoperișul și șarpanta pentru a opri infiltrațiile și a proteja interiorul imobilului.

Expertul tehnic a ales ca soluție de consolidare cămășuirea și armarea pereților. Pentru că imobilul este un monument istoric, intervenția se face doar în interiorul imobilului. Fațada urmează să beneficieze de lucrări speciale, care țin cont de specificul arhitectural.

De asemenea, sunt conservate și restaurate ușile, ornamentele de pe fațada principală, dar și cutiile poștale pentru a reda autenticitatea istorică.

A fost adoptată o soluție modernă pentru încălzire și prepararea apei calde menajere, astfel renunțându-se la centralele termice individuale și montarea a două centrale termice care vor deservi tot imobilul. În octombrie, proprietarii vor avea posibilitatea de a viziona stadiul și evoluția lucrărilor în imobil.

Consolidarea imobilului de pe Strada Blănari nr. 14 este realizată cu fonduri PNRR, în urma unui proiect depus de AMMCRS. Valoarea finanțării aprobate de Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației este de 14,4 milioane lei.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies