Au fost arestați preventiv cei doi polițiști implicați în cazul bărbatului ucis din Pitești

19 apr. 2021
88 Afișari
Au fost arestați preventiv cei doi polițiști implicați în cazul bărbatului ucis din Pitești

Polițiștii sunt cercetați în acest moment pentru purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Inițial, aceștia au fost reținuți duminică pentru 24 de ore, după ce procurorii au considerat că victima a murit în urma intervenției agenților. Tribunalul Argeș a revenit asupra deciziei astăzi și a anunțat faptul că agenții de poliție vor sta în arest preventiv timp de 30 de zile.

„S-a schimbat încadrarea din ucidere din culpă în loviri cauzatoare de moarte. Pentru infracțiunea gravă, loviri cauzatoare de moarte, legea prevede pedeapsa închisorii de la 6 la 12 ani”, anunța duminică seară, la scurt timp după reținerea pentru 24 de ore a polițiștilor, Ștefan Marius Ionel, procurorul-șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Acesta a mai declarat că au fost luate în calcul toate probele de până acum, de la cercetarea la fața locului, imaginile surprinse, raportul de necropsie dar și declarațiile martorilor. Astăzi, autoritățile au decis ca Ilie Florea și Daniel Drăghici, cei doi polițiști implicați în scandal, să stea în arest preventiv până pe 18 mai.

Ce a declarat medicul legist în urma necropsiei?

Potrivit medicului primar de medicină legală Dan Manu, șeful Serviciului de Medicină Legală Argeș, bărbatul implicat în scandalul cu polițiștii de la Pitești a murit prin asfixiere, acesta având parte de o moarte violentă. Mai mult, probele de laborator au scos la iveală faptul că victima avea o alcoolemie de peste doi la mie.

„Autopsia a fost făcută în cursul dimineţii de astăzi în baza ordonanţei dată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. În urma autopsiei, cu toate procedurile macroscopice, am constatat că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism.

Cauza imediată de deces a fost asfixiere mecanică, iar ce a cauzat asfixierea mecanică, a fost comprimarea părţilor moi şi a toracelui. Sunt prelevate probe biologice. Ce pot să vă mai spun, laboratorul de toxicologie medico-legală m-a informat că are o alcoolemie de peste doi la mie”, a declarat medicul Dan Manu într-o conferință de presă în cursul zilei de duminică.

Medicul legist a adăugat faptul că bărbatul prezenta traumatisme cranio-cerebrale care puteau să se producă prin cădere. „Sunt traumatisme şi cranio-cerebrale care au putut fi produse prin cădere şi lovire, dar şi aceste leziuni traumatice care au dus la asfixiere, traumatismul cervical şi al toracelui”, a precizat acesta.

„S-au pus cu picioarele pe el”, potrivit martorului care a filmat scena

Potrivit Libertatea, martorul care a surprins cu telefonul intervenția polițiștilor a povestit că aceștia au fost extrem de agresivi. „Un polițist îmbrăcat în verde, mai înalt, din senin, brusc, pur și simplu, i-a făcut placaj. L-a luat de brâu, a căzut peste el și l-a dat cu fața de asfalt. Căzut fiind, au mai venit alți doi polițiști să-l imobilizeze. S-au pus cu picioarele pe el. Dânsul a încercat să se ridice și toți trei presau pe el. După 20 de secunde, dânsul începuse să-și dea ultima suflare”, a declarat acesta.

Unul dintre polițiștii arestați a fost implicat în mai multe scandaluri

Daniel Petruț Drăghici, pe numele său complet, este agentul care l-a trântit la pământ pe bărbatul de 63 de ani. Acesta a fost detașat din cadrul Poliției Ialomița la Poliția Pitești la începutul acestui an. Această detașare s-a realizat în urma unor scandaluri în care acesta a fost vinovat, potrivit Libertatea.

Astfel, în timp ce era agent la serviciul rutier din Țăndărei, Drăghici a amendat un jandarm care se afla sub acoperire, în cadrul unei misiuni de cercetare-documentare. Acest fapt a dus la sancționarea lui Drăghici de către IPJ Ialomița.

Daniel Drăghici a fost implicat într-un alt scandal acum trei ani, pe când era elev la Școala de Agenți de Poliție Câmpina. După ce a luat parte la prinderea în flagrant a unui suspect prin metoda „Accidentul”, Drăghici n-a putut explica unde au ajuns banii pentru flagrant.

Cookies