Au fost arestați la domiciliu polițiștii care luau mită în zonele de lux ale Capitalei. Decizia a fost a Judecătorului de la Tribunalul București

29 apr. 2023
177 afișări
Au fost arestați la domiciliu polițiștii care luau mită în zonele de lux ale Capitalei. Decizia a fost a Judecătorului de la Tribunalul București
Au fost arestați la domiciliu polițiștii care luau mită în zonele de lux ale Capitalei. Decizia a fost a Judecătorului de la Tribunalul București. Imagine simbol: Unsplash

Polițiștii prinși în flagrant în timp ce luau mită au fost arestați la domiciliu. Cei doi polițiști le-au oferit procurorilor DNA informații timp de aproximativ 3 ore.

După audieri, judecătorul de la Tribulanul București a decis plasarea celor doi polițiști în arest la domiciliu

Cei doi polițiști au ajuns vineri, 28 aprilie, în fața procurorilor DNA și le-au oferit informații timp de aproximativ 3 ore.

Conform Antena 3 CNN, după audieri, bărbații au fost duși în fața judecătorului de la Tribunalul București. Judecătorul a decis plasarea celoi doi polițiști în arest la domiciliu.

Poițiștii sunt acuzați pentru luare de mită, după ce au fost prinși în flagrant joi, pe o stradă din Dorobanți.

În timpul audierilor, oamenii legii au aflat că cei doi agenți le cereau șoferilor pe care îi opreau să ascundă mita între documentele pe care le dădeau la control.

Mai mult decât atât, cei doi polițiști de la Brigada Rutieră lucrau împreună cu un comisar-șef și cu un alt agent de poliție în zonele de lux ale Capitalei. Ei opreau exlusiv mașini scumpe pentru a le cere șoferilor mită, spunându-le că vor trece cu vederea neregulile.

Existau informații la nivelul poliției rutiere, dar și în oraș că cei doi indivizi cu asta se ocupă. Polițiștii opreau mașini, iar în unele cazuri inventau anumite abateri pentru a lua mită.

Anchetatorii estimează că, până în prezent, aproximativ 23 de șoferi au oferit mită, printre șoferi numărându-se și persoane din spațiul public.

Cei doi polițiști au fost prinși de anchetatori în momentul în care primeau o sumă de bani, respectiv 1.300 de lei. Polițiștii au fost prinși în flagrant, în zona Dorobanți din București, de către ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție – DGA.

Te-ar putea interesa și:

Cookies