„Au făcut cioc de Paște!” Accidentul imposibil se poate în București: doar două mașini pe străzile goale, și totuși se ciocnesc

17 apr. 2023
486 Afișari
"Au făcut cioc de Paște!" Accidentul imposibil se poate în București: doar două mașini pe străzile pustii, și totuși se ciocnesc | Sursa foto: Infotrafic București și Ilfov

Pe cât de aglomerate, de nevricoase și de haotice sunt străzile din București în săptămâna de dinainte de orice sărbătoare, pe-atât de pustii, neverosimil de pustii sunt când chiar vin sărbătorile. Sunt locuri întregi în oraș în care nu vezi țipenie de om ori mașină în prima zi dintr-un nou an, în primele zile de Paște. În zilele de sărbători, practic.

Cum „au făcut cioc de Paște” singurele două mașini de pe două strazi

Pe niște străzi pustii din București se întâlnesc două mașini. Ai zice că-i loc berechet pentru toată lumea, dar nu e: singurele două mașini se ciocnesc. Accidentul s-a produs, după cum povestește un membru al comunității Infotrafic București și Ilfov, la intersecția străzii Batiștei cu Tudor Arghezi.

Sursa foto: Infotrafic București și Ilfov

„Cum e posibil?” – aceasta este, probabil, prima reacție, atunci când vezi imaginea cu accidentul de pe aceste străzi goale din București. Un membru al comunității Infotrafic are, însă, o explicație simplă și clară

Probabilitatea este mare pentru că atenția este mai mică

De ce se întâmplă accidente pe străzile goale

Există mult adevăr în explicația de mai sus: când străzile sunt atât de goale, creierul e ușor confuz. Obișnuit cu aglomerația din restul timpului, străzile pustii pot face să dispară senzația de pericol, care te ține în alertă la volan.

Pur și simplu, ai sentimentul că n-are ce să se întâmple. Toți stimulii zic „chill, relax” și, uite-așa, poți ajunge să te relaxezi mult prea tare. Ți se pare că străada e doar a ta și nimeni nu poate apărea. Și să intri la loc în starea de alertă prea târziu, când nu mai ai cum să eviți să te ciocnești de altă mașină.

Mai există o explicație, tot pentru accidentele de sărbători: când bei și te veselești și ți se pare că poți orice, inclusiv să conduci după ce ai băut și te-ai veselit, că ție n-are ce să ți se întâmple. Și se-ntâmplă.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies