CONTRIBUTORS

Au dansat de le-au sărit flecurile…

…dansatorii profesionişti, că despre ei e vorba. Au dansat probabil la ei acasă, în sufragerie, pentru că în faţa ministerului Culturii, acolo unde trebuiau să protestesteze prin dans n-a fost picior de dansator.

Într-un comunicat aproape lacrimogen dansatorii profesionişti din România, reuniţi sub titlul generic Centrul Naţional al Dansului, se văitau că n-au sediu şi că ale noastre autorităţi sunt impasibile în faţa unor acte artistice pure. Ca un semnal de alarmă ei au anunţat pentru astăzi la ora 11 că vor dansa în faţa ministerului Culturii ca să atragă atenţia ministrului Kelemen asupra situaţiei lor.

“NIMIC MAI ORIGINAL!”, şi-au spus în gand vreo cinci ziarişti, cu tot cu mine, aducându-şi aminte de prognoza meteo pentru acest sfârşit de săptămână. Afară plouă şi oamenii aştia dansează pentru un sediul al lor. Ei chiar vor să impresioneze. Cinste şi onoare!

Trebuie să recunosc c-am plecat de-acasă cu gânduri mari. Să vezi poze artistice, coregrafie, gagici cu tricouri ude, să vezi cum iese Kelemen în ploaie să-i oprească din dans şi să-i invite înăutru la un ceai cald. Să-l vezi pe Mihai Petre cum ameninţă că se lasă de meserie(?) dacă CND-ul nu primeşte sediu. Vax!

Dansatorii noştri s-au dat la fund şi nici măcar n-au anunţat. Nici picior de dănţuitor la ora 11 în faţa ministerului. Doar câţiva ziarişti plouaţi, un nene tămâiat care întreba de nu ştiu ce autobuz şi paznicul de la poartă care, din spatele geamului aburit al gheretei, rânjea mârşav.


Recomandarile noastre

Parteneri

Poti citi si:
Close
Back to top button