Învățământul la stat, mai scump decât cel privat, după ce taxele la unele facultăți au crescut

de:
02 oct. 2013
0 Afișari
Învățământul la stat, mai scump decât cel privat, după ce taxele la unele facultăți au crescut

La unele facultati, taxele au crescut cu pana la 900 de lei, iar invatamantul de stat a devenit mai scump decat cel privat. In tara, tinerii au protestat deja. ‘‘Slabe sanse sa se mai schimbe ceva'”, le-au transmis cei din Ministerul Invatamantului, conform stirileprotv.ro.

Bobocii facultatilor au fost intampinati cu mesaje de bun venit din partea profesorilor dar si cu taxe mai mari. La ASE, cei care plateau 3000 de lei pentru un an de studiu de licenta, vor da de acum incolo 3500.

„Legea spune ca senatele universitare sunt cele care stabilesc regimul taxelor. Cu toate acestea, noi ne vom obliga in a analiza si a discuta cu rectorii pentru a identifica cele mai bune solutii si pentru a vedea daca aceste taxe sunt crescute artificial sau nu.”, a declarat Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru invatamantul superior.

Daca in tarile din Vest universitatile private sunt mult mai scumpe decat cele de stat, la noi situatia sta, de multe ori, invers.

De exemplu, la Facultatea de Management de la ASE taxa este de 3500 de lei in anul 1, in timp ce la aceeasi facultate, la privat, taxa este de 2200 de lei.

Cookies