Au băut până n-au mai ştiut de ei ca să scape de ger

de:
01 feb. 2012
0 Afișari
Au băut până n-au mai ştiut de ei ca să scape de ger

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a cerut intensificarea controalelor pentru depistarea persoanelor fără adăpost şi trimiterea lor la Centrul Medico-Social „Sfântul Luca”.

În urma acţiunii de azi-noapte, poliţiştii locali au descoperit nu mai puţin de 18 persoane, care locuiau sub cerul liber, în frig, deşi Bucureştiul se află sub cod portocaliu de ger până pe la sfârşitul săptămânii.

Printre cei care stăteau pe străzi se aflau şi doi tineri, unul de 17 şi altul de 22 de ani, care au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Bagdasar Arseni, ambii acuzând probleme cardiace. Aceştia au fost descoperiţi într-o stare avansată de ebrietate deoarece au apelat la o metodă bahică de încălzire: au consumat cât mai mult alcool pentru a nu mai simţi gerul la fel de pătrunzător.

O echipă mobilă de asistenţi sociali acţionează permanent pe raza Sectorului 4 pentru a depista persoanele fără adăpost şi a le convinge să meargă în incinta Centrului Medico – Social “Sfântul Luca”, pentru a se adăposti pe timpul nopţii.

Întrucât până vineri, 3 Februarie 2012, meteorologii au anunţat zile deosebit de geroase, primarul Piedone a adresat încă o dată un apel către locuitorii Sectorului 4, solicitând în special persoanelor vârstnice, să evite, pe cât posibil, deplasarea în afara locuinţei, pentru a se proteja de frig.

Vârstnicii singuri, nedeplasabili, izolaţi în locuinţe pe fondul vremii nefavorabile pot apela numerele de telefon 037.275.63.13 şi 037.275.63.14 pentru a primi sprijinul echipei mobile de intervenţie.

Bucureştenii care cunosc cazuri de persoane fără adăpost pot semnala Poliţia Locală Sector 4 apelând 021/460.14.77 sau 021/460.14.71/72.

În urmă cu două nopţi, pe străzile din Sectorul 4 a mai fost descoperit un boschetar milionar în vârstă de 53 de ani, care dormea pe bani la minus 21 de grade Celsius, într-o maşină abandonată, alături de mama deosebit de bolnavă. Bărbatul avea ascunsă sub haine o sumă mare de bani, respectiv circa 13.000 de lei despre care spune că i-a strâns din pensia de la stat de 360 de lei.

Cookies