Au apărut primele cârpeli în PARCUL DRUMUL TABEREI, la o lună de la redeschidere. FOTO&VIDEO

de:
09 iul. 2015
28 Afișari
Au apărut primele cârpeli în PARCUL DRUMUL TABEREI, la o lună de la redeschidere. FOTO&VIDEO

PARCUL DRUMUL TABEREI. Deşi a fost redeschis în urmă cu aproximativ o lună, după doi ani de lucrări de amenajare, Parcul Drumul Taberei întâmpină în continuare destule probleme. Nemulţumirile locuitorilor din zonă vizează îndeosebi calitatea materialelor folosite la construcţia aleilor din parc care, pe anumite porţiuni, sunt deja deteriorate. Concret, pietricelele de pe jos au început deja să se desprindă, iar aleile să se decoperteze, îndeosebi la intrarea în parc unde se înregistrează şi cel mai mare trafic pietonal.

Între timp, porţiunile de piatră „sărite” au fost cârpite într-o altă nuanţă decât cea iniţială, lucrările de reparaţii fiind vizibile de la o distanţă considerabilă. 

PARCUL DRUMUL TABEREI. De altfel, faptul că parcul Drumul Taberei a fost redeschis la repezeală, fără ca lucrările să fie într-adevăr finalizate şi, implicit recepţionate, aşa cum cere legislaţia, este demonstrat şi acum încă de la intrarea în parc unde tronează un şantier ce obligă vizitatorii să ocolească prin dreapta lucrările de reparaţii. 

CITEŞTE ŞI Parcul Drumul Taberei, REDESCHIS MAI REPEDE, după un miting de protest anunţat de Ştefan Florescu

Este loc de mai bine şi în ceea ce priveşte gestionarea sistemului de irigaţie din parc întrucât, în prezent, apa ajunge şi pe bănci, grăbind deteriorarea materialului lemnos, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos. 

PARCUL DRUMUL TABEREI. În plus, la fântânile cu apă potabilă, sistemul de scurgere nu funcţionează peste tot corespunzător şi se adună apă pe jos favorizând deteriorarea aleilor. 

VEZI AICI Cum a aprobat UE cel mai scump parc din București. Istoria serelor exotice din Parcul Drumul Taberei. 

Pentru construcţia acestui parc „prea metalic”, după cum a fost apreciat de unii vizitatori, au fost defrişaţi mai mulţi copaci, cei plantaţi în loc fiind în stadiul de puiet deocamdată, aşa că în Parcul Drumul Taberei sunt acum prea multe zone fără umbră. 

PARCUL DRUMUL TABEREI. Mai mult decât atât, chiar şi cei din pomii plantaţi nu s-au „prins” toţi, astfel că unii s-au uscat, cele mai multe astfel de exemple fiind în zona de pietre din jurul lacului. 

VEZI AICI Cum arăta Parcul Drumul Taberei înainte de modernizare: fotografii pentru nostalgici. 

Încă de la inaugurare, vizitatorii parcului au reclamat faptul că locurile de joacă pentru copii sunt insuficiente. Între timp, chiar şi în zona de sport pentru adulţi au început să dispară inelele de la coşurile de baschet. 

PARCUL DRUMUL TABEREI. Cu toate că parcul ar trebui să reprezinte o oază de linişte în Sectorul 6 sufocat de lucrările la metrou, construcţia încă în desfăşurare a serelor exotice, plus şantierul magistralei 5 de metrou, nu fac tocmsai relaxantă vizita în Parcul Drumul Taberei din cauza zgomotului picamerelor. 

CITEŞTE ŞI Contract de 10,3 mil. lei pentru finalizarea SERELOR EXOTICE din Parcul Drumul Taberei. 

Multiple proteste pentru redeschiderea Parcului Drumul Taberei

PARCUL DRUMUL TABEREI. Parcul Drumul Taberei a fost redeschis publicului la sfârşitul lunii mai, cu o zi mai devreme decât anunţase iniţial Primăria Sectorului 6, tot atunci fiind programat şi un amplu miting de protest organizat de Fundaţia „Din Suflet, Pentru Suflet”, condusă de Ştefan Florescu. Parcul a fost deschis fără a avea însă făcută recepţia finală a lucrărilor. 

După ce a stat doi ani închis, lucrările de modernizare a parcului Drumul Taberei au fost finalizate, cu excepţia serelor exotice unde se lucrează şi acum, acestea urmând să fie gata la sfârşitul anului. 

Conform proiectului, există o zonare în sere pe tipuri de vegetaţie: continentală, sahariană şi tropicală. Acestea vor conţine plante specifice acestor zone. Din cele 10,4 hectare cât ocupă Parcul Drumul Taberei, suprafaţa spaţiului verde e de 67.150 mp (6,715 hectare), după ce au disparut toate unităţile comerciale din parc, inclusiv cele 3 mari restaurante cu terasele aferente. 

PARCUL DRUMUL TABEREI. În parc există o singură pista de biciclete circulară cu o lungime de 1,6 km. În parc mai sunt amenajate două pavilioane de recreere pentru adulţi, o vale cu versanţi gazonaţi şi un pavilion pentru şahişti. În acest parc s-au mai amenajat şi un skatepark, pentru skateri şi rolleri, terenuri multisport, o scenă amplasată în interiorul lacului pentru concerte şi spectacole, care include şi gradene pentru spectatori, o zonă pentru câini, zone de fitness, o pasarelă pietonală belvedere, poduri pietonale şi o zonă de labirint. Şi fântâna din mijlocul lacului a fost modernizată. Aici s-au schimbat sistemul de iluminat arhitectural ambiental, pompele care creează jocul de apă şi sistemul de alimentare cu apă al fântânii, care a fost racordat la reţeaua de apă potabilă a oraşului.

75 milioane de lei pentru modernizarea Parcului Drumul Taberei 

PARCUL DRUMUL TABEREI. În parc sunt 7.000 metri liniari de sistem de irigaţii complet automatizat. Sistemul de irigaţii e pe bază de senzori, care opresc apa când plouă sau când se atinge un anumit nivel de umiditate în sol. Iluminatul aleilor din parc se face prin surse pe bază de leduri, iar iluminatul ambiental arhitectural, îngropat la cota 0, în spaţiul verde sau lângă aleile pietonale, pune în valoare anumite elemente de vegetaţie şi elemente arhitectonice din parc, informează administraţia locală. 

Lucrările de modernizare a parcului Drumul Taberei au început în primăvara anului 2013. Atunci autoritățile promiteau redeschiderea parcului după aproape un an, adică în vara anului 2014, însă lucrările s-au prelungit până în această vară. 

Valoarea totală a investiţiei în reamenajarea parcului Drumul Taberei se ridică la peste 75 milioane de lei, banii fiind asiguraţi, în cea mai mare parte, din fonduri europene şi o cotă parte contribuţia administraţiei locale.

Cookies