Atmosferă senzațională la inaugurarea stadionului „Arcul de Triumf”. Arena din Capitală a fost inaugurată cu un amical „de gală”

04 iul. 2021
98 Afișari
Atmosferă senzațională la inaugurarea stadionului „Arcul de Triumf”. Arena din Capitală a fost inaugurată cu un amical „de gală”
Sursa foto: Rugby România/Twitter

Arena „Arcul de Triumf”, noua bijuterie a „Stejarilor” de la rugby a fost inaugurată în compania Argentinei, într-un adevărat meci de gală, încheiat cu scorul de 24-17 pentru argentinieni.

Stadionul „Arcul de Triumf” a fost în sfârșit inaugurat! Aseară, după mai bine de șapte luni de la începerea procesului de recepție, bijuteria de 28 de milioane de euro din Nordul Capitalei a găzduit primul său meci. Un astfel de eveniment nu putea să fie trecut cu vederea, motiv pentru care naționala României a dat piept cu una dintre cele mai puternice echipe de rugby din lume, și anume „pumele” din Argentina, potrivit gsp.ro.

Sursa foto: Rugby România/Twitter

Înainte de meciul propriu zis, suporterii s-au bucurat de un spectacol pe cinste, demn pentru o arenă nouă. Drumul jucătorilor pe teren a fost luminat de aruncătoare de flăcări și artificii, iar soprana Felicia Filip a interpretat imnul țării noastre.

Peste 4.000 de suporteri au venit pe „Arcul de Triumf”

Costul pentru un bilet s-a învârtit între 50 și 380 de lei, în funcție de poziționarea în tribune. În ciuda acestui fatp, peste 4.000 de împătimiți ai rugby-ului au luat cu asalt tribunele arenei în valoare de 28,5 milioane de euro. Stejarii au revenit pe casa lor de la Arcul de Triumf, unde nu mai jucaseră din cauza lucrărilor mai bine de trei ani.

Până la meciul de rugby de aseară, stadionul „Arcul de Triumf a făcut parte din bazele de antrenament puse la dizpoziție de autoritățile române la meciurile de la EURO 2020 jucate în Capitală. Spre exemplu, atât sfert-finalista Ucraina cât și campioana mondială în exercițiu Franța s-au antrenat pe noua arenă din nordul Capitalei.

„Îmi place această revenire la viață. Uitați-vă câți copii sunt în tribune, câte doamne sunt aproape de noi, aproape de „stejari”.

Este un vis împlinit, un vis pe care îl așteptam de aproape 10 ani. Putem să le oferim spectatorilor și celor cu care ne înfruntăm o arenă puternică.”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Stejarii și pumele s-au mai duelat în urmă cu un deceniu

România și Argentina s-au confruntat ultima dată la Cupa Mondială de Rugby din 2011. La acea vreme, argentinieinii au câștigat cu scorul de 43-8. Din echipa aliniată la acel Campionat Mondial au intrat pe teren doar 2 jucători, și anume Florin Surugiu și Mihai Macovei

Meciul cu Scoția de pe „Arcul de Triumf” s-a anulat

România trebuia să mai joace un amical pe data de 10 iulie, tot pe Arcul de Triumf, în seria World Rugby, însă meciul a fost anulat din cauza situației sanitare dificile din rândul scoțienilor.

Într-o informare oficială primită din partea Federației Scoțiene de Rugby, s-a comunicat faptul că în ultima săptămână au avut numeroase cazuri de jucători testați pozitiv la COVID 19 în rândul echipei naționale și că aceasta va intra în izolare 10 zile. Meciul cu Scoția ar fi fost a doua partidă test World Rugby a lunii iulie pentru „Stejari”.

Cookies