Atletul Oscar Pistorius va fi rejudecat, după ce şi-a ucis iubita

de:
03 dec. 2015
0 Afișari
Atletul Oscar Pistorius va fi rejudecat, după ce şi-a ucis iubita

Magistraţii unui tribunal din Africa de Sud au decis să schimbe încadrarea faptei atletului sud-african din omor prin imprudenţă în crimă. Atletul urmează să fie rejudecat şi riscă astfel o pedeapsă mult mai mare decât cea anunţată anterior, anunţă Daily Mail. El riscă să fie condamnat la cel puţin 15 ani de închisoare.

Parchetul a făcut apel împotriva condamnării sale pentru „ucidere involuntară” și cere ca fapta sa să fie încadrată la „crimă”. Potrivit magistraţilor, atunci când el a apăsat pe trăgaci era conştient că va ucide persoana care se află în spatele uşii.

Pistorius a scăpat anterior de acuzația mult mai gravă de crimă cu premeditare, care i-ar fi putut aduce o condamnare pe viață.

Curtea de Apel poate să modifice verdictul inițial și să-l condamne pe fostul campion paralimpic la o pedeapsă mai grea.

Atletul paralimpic Oscar Pistorius a fost condamnat, pe 21 octombrie 2014, la 5 ani de închisoare cu executare, de către un tribunal din Pretoria.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 ani, a împușcat-o pe Reeva Steenkamp, un manechin de 29 ani cu care era împreună de 3 luni, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, în vila sa de lux din Pretoria. Sportivul a susținut tot timpul că a confundat-o cu un hoț care a pătruns în casă în toiul nopții, atunci când a împușcat-o mortal pe prietena sa, prin ușa închisă a toaletei.

Pistorius şi-a ucis iubita, după ce a tras patru gloanțe prin ușa toaletei vilei sale.

Pe 20 octombrie, sportivul a fost eliberat din închisoare, după ce a stat un an după gratii. El a fost plasat în arest la domiciliu pentru următorii 4 ani, informează b1.ro.

Imediat după ce a fost eliberat din penitenciar, fostul campion paralimpic s-a dus la domiciliul unchiului său Arnold Pistorius, la Pretoria. Anunțul a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a familiei. 

”Conducerea închisorii din Pretoria a confirmat că Oscar Pistorius a fost pus sub supraveghere corecțională în această noapte”, spune purtătoarea de cuvânt, potrivit Agerpres.

Comisia de eliberări condiționate se pornunțase în favoarea eliberării sportivului încă de la sfârșitul verii, însă Ministrul Justiției a făcut apel.

În anul 2012, la Londra, Oscar Pistorius a devenit primul sportiv cu handicap fizic care a participat la o întrecere din cadrul Jocurilor Olimpice, alături de sportivi valizi.

Cookies