Atleta Elena Panțuroiu a cucerit titlul de vicecampioană europeană de tineret la triplusalt

de:
11 iul. 2015
0 Afișari
Atleta Elena Panțuroiu a cucerit titlul de vicecampioană europeană de tineret la triplusalt

Elena Panțuroiu, cea mai tânără dintre medaliate, la numai 20 de ani, vicecampioană europeană de junioare în 2013, la Rieti (Italia), sportivă cu dublă legitimare, la Liceul cu program de educație fizică de la Câmpulung Muscel și la CS Onești, a cucerit, vineri, titlul de vicecampioană europeană de tineret la triplusalt. Atleta română are un progres constant, anul acesta obținând titlul național indoor la senioare, cu cel mai bun rezultat, de până vineri, al carierei — 13,93 m. În aer liber, PB-ul ei era de 13,86 m, potrivit Agerpres.

La Tallinn a avut o comportare constant bună, mereu în lupta pentru primele locuri. S-a calificat, joi, cu al doilea rezultat, 13,72 m, pentru a sări în deschiderea finalei 13,80 m, aproape de recordul personal în aer liber, pe care l-a depășit, cu 14,13 m, în a doua săritură.

Titlul continental a revenit lituaniencei Doville Dzidzaletaite, cu un nou record național de senioare, sportiva aflată la câteva zeci de kilometri de casă având o evoluție remarcabilă, cu două sărituri identice, 14,23 m, recordul amintit.

Medalia de bronz a fost adjudecată de o sportivă din Ucraina, Tetiana Ptașkina — 14,05 m, toate cele 3 sportive de pe podiumul CE de tineret obținând, așadar, rezultate de peste 14,00 m.

Tot vineri, discobolul român Alin Alexandru Firfirică a devenit noul campion european de tineret la CE Under 23.

Cookies