GOOD LIVINGHUFFLIBERTATEAPARTENERI_RSSSMART CITY

Atențiune, națiune! Metrorex înlocuiește cartelele magnetice de carton cu cardurile contactless

Metrorex trece la o nouă etapă, după ce a hotărât să înlocuiască, în perioada următoare, cartelele magnetice pe suport de carton cu cardurile contactless.

Cu toate acestea, trecerea la noul sistem de acces în stații va fi treptată. Până atunci, cartelele magnetice vor mai rămâne valabile pentru o vreme și vor putea fi folosite la validatoarele de la accesul în stațiile de metrou.

În acest context, potrivit Clubului Feroviar, Metrorex a scos la licitație echipamentul de formatare a cardurilor contactless, encodare și printarea cardurilor contactless ultralight. Contractul se ridică la 523.300 de lei, echivalentul a aproximativ 107.000 de euro, iar locul de executare este stația de metrou Piața Unirii, bdul. Dimitrie Cantemir, nr. 2, sector 4.potrivit sursei citate.

Condiții de participare la licitația pentru cardurile contactless

„Pentru a participa la această licitație, ofertanții trebuie să demonstreze că în ultimii trei ani de zile (calculați până la data limită de depunere a ofertelor) au furnizat produse similare în valoare cumulată de 400.000 de lei, fără TVA.

Garanția de participare la procedura de achiziție este de 5.200 de lei, valabilă șapte luni de zile. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 22 decembrie 2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 22 iulie 2021.”, declară Clubul Feroviar.

Cine o să testeze noile carduri contactless la metrou?

Potrivit Clubului Feroviar, pentru a nu se produce sincope în activitatea Metrorex, care transportă câteva sute de mii de călători în fiecare zi, primii care vor fi dotați cu noile carduri de acces vor fi angajații și membrii de familie ai acestora, a declarat pentru Club Feroviar directorul general al societății, Gabriel Mocanu.

Ulterior, sistemul va fi extins, însă trecerea nu va fi bruscă. ”Va fi o migrare treptată către noul sistem de taxare, bazat pe cartele contactless”, a precizat Gabriel Mocanu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button