Atențiune, accelerăm la Pasajul Doamna Ghica! Constructorul anunță că etapele șantierului vor fi parcurse mai repede. Noi restricții de circulație la 30 ianuarie

19 ian. 2023
3589 Afișari
Atențiune, accelerăm la Pasajul Doamna Ghica! Constructorul anunță că etapele șantierului vor fi parcurse mai repede. Noi restricții de circulație la 30 ianuarie
Atențiune, accelerăm la Pasajul Doamna Ghica! Constructorul anunță că etapele șantierului vor fi parcurse mai repede. Noi restricții de circulație la 30 ianuarie. Sursa imagine: Inquam Photos / George Călin

Constructorul de la Pasajul Doamna Ghica, Trustul de Clădiri Metropolitane București, a anunțat că a accelerat etapele de construcție ale pasajului. Astfel, a obținut un avans față de graficul propus inițial. Primăria Capitalei îi anunță pe șoferi că, restricțiile de circulație pe Șos. Colentina nu se vor mai institui pe 23 ianuarie, ci pe 30 ianuarie.

Atențiune, accelerăm la Pasajul Doamna Ghica!

În paralel s-a lucrat atât la sudura elementelor care au fost montate deja în luna decembrie 2022, cât și la asamblarea la sol a unor noi tronsoane.

Accelerarea acestor etape pentru Pasajul Doamna Ghica permite echipelor să continue cu montajul tronsoanelor tablierului metalic pe două fronturi de lucru diferite din șantier: în zona intersecției și în apropierea rampei dinspre Piața Delfinului.

Totodată, pentru că tronsonul tablierului ce traversează Soseaua Colentina nu va mai fi realizat la sol – așa cum era stabilit inițial – rezultă reducerea duratei de blocare a traficului cu cel puțin o săptămână (pe Șoseaua Colentina, sensul dinspre Obor spre Afumați).

Noi restricții de circulație se vor institui pe 30 ianuarie

Astfel, restricțiile de circulație de pe Șoseaua Colentina nu se vor mai institui pe 23 ianuarie, ci pe 30 ianuarie, anunță Primăria Capitalei pe Facebook.

La acea dată, traficul rutier va fi deviat pe ampriza liniei de tramvai, iar urmatoarele elemente metalice vor fi montate începând cu 1 februarie. Elementele vor fi sudate la înălțime.

În paralel cu aceste lucrări, pe șantier se lucrează la cel mai complex sector al podului. Acesta urmează să fie poziționat deasupra intersecției.

Noua abordare a lucrărilor influențează traficul rutier

  • Rămâne în vigoare actuala restricție privind blocarea amprizei liniei de tramvai în centrul intersecției până la data de 28 ianuarie.
  • Rămâne în vigoare și anularea trecerii de pietoni a străzii Doamna Ghica pe zona șantierului, astfel încât să se poata lucra în paralel la tronsonul de tablier dinspre Piața Delfinului.
  • Începand cu data de 30 ianuarie se vor aplica măsurile de restricție a Șoselei Colentina, sensul dinspre Piața Obor spre Afumați.

Traficul rutier va fi asigurat pe Șoseaua Colentina – sens spre Afumați – pe 3 benzi:

  • o bandă de dreapta spre Piața Delfinului;
  • două benzi pentru înainte spre Afumați, pe ampriza liniei de tramvai.

Totodată, stația de tramvai din intersecția Șos. Colentina cu Str. Doamna Ghica, sensul dinspre Obor spre Afumați, va fi folosită ca stație comună de STB și autobuzele regionale, pentru preluarea călătorilor.

„Totodată, în șantier trebuie să ajungă ultimele patru transporturi cu piese ale tablierului metalic, ultimul fiind programat pentru data de 17 februarie”, conchide sursa citată.

Cookies