ARHIVA B365

ATENŢIONĂRI DE CĂLĂTORIE, emise de MAE, pentru Malaysia, Finlanda, Austria şi Ungaria

Iată atenţionările emise de MAE pentru cele patru state:

Atenţionare de călătorie Austria – controale la frontiera cu Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Austria că autorităţile austriece au decis introducerea de controale la frontiera cu Ungaria, la punctele de control trecere a frontierei de la Hegyeshalom şi Kophaz.

Având în vedere faptul că zilnic apar noi evoluţii la frontiera dintre cele două state, precum suspendarea unor curse feroviare sau blocaje ale traficului rutier, durata de călătorie poate fi afectată. Pe cale de consecinţă și ținând cont de faptul că situaţia se poate schimba rapid, se recomandă cetăţenilor români să se documenteze asupra condiţiilor actuale de călătorie şi a circulaţiei pe principalele componente de infrastructură rutieră şi feroviară din Austria, consultând paginile dedicate de Internet, astfel: administraţia drumurilor – www.asfinag.at, poliţia austriacă – www.polizei.at şi căile ferate austriece – www.öbb.at.

Atenţionare de călătorie Ungaria – situaţia la frontiera cu Serbia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să se deplaseze în Ungaria că, începând cu data de 15 septembrie 2015, poliţia ungară a închis punctul de control trecere a frontierei terestre (PCTF) cu Republica Serbia, din dreptul localităţii ungare Roszke, iar începând cu data de 16 septembrie 2015 a fost suspendată activitatea în punctul de control trecere al frontierei de la Asotthalom. Pentru tranzitarea frontierei ungaro-sârbe, poliţia recomandă utilizarea PCTF Tompa, menţionându-se faptul că acesta funcţionează zilnic în intervalul orar 07:00 – 19:00.

În vederea obţinerii de informaţii în timp real privind circulaţia rutieră pe principalele drumuri din Ungaria, pot fi accesate camerele web montate de-a lungul acestora, la adresa paginii web www.utinform.hu/webkamerak/ sau poate fi consultată pagina oficială de Internet a Inspectoratului General al Poliţiei ungare – www.police.hu.

Atenţionare de călătorie Finlanda – grevă de avertisment a personalului din transporturi

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau se deplasează pe teritoriul Republicii Finlanda că, potrivit unui comunicat de presă emis de principalele trei uniuni sindicale finlandeze, în ziua de vineri, 18 septembrie 2015, va fi declanşată o grevă de avertisment a personalului din transporturi (aerian, naval, rutier), în intervalul orar 11:00 – 13:00.

Pe parcursul zilei vor fi organizate ample manifestaţii de protest în capitala Helsinki.

În intervalul menționat, traficul aerian, intern şi internaţional, în toate aeroporturile din Finlanda, va fi grav perturbat, majoritatea curselor aeriene vor fi anulate, iar activitatea de încărcare/descărcare a bagajelor va fi stopată.

Transportul rutier şi feroviar public de călători (metroul din Helsinki, trenuri regionale, autobuze şi tramvaie locale) va fi perturbat pe parcursul întregii zile, în intervalul orar 06:00 – 18:00, iar majoritatea curselor rutiere şi feroviare vor fi anulate.

Se recomandă consultarea paginilor dedicate de Internet ale Aeroportului Internaţional Helsinki (http://www.finavia.fi/en/helsinki-airport/), precum şi Autoritatea Feroviară din Finlanda (https://www.vr.fi/cs/vr/en/frontpage) şi a Societăţii de Transport Rutier Locală (https://www.hsl.fi/en).

Malaysia – Creşterea indexului de poluare a aerului

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Malaysiei că, urmare producerii unor  incendii la plantaţiile de palmieri din statul vecin, Indonezia, indexul poluării aerului (IPA) a depăşit limita normală (măsurată în unități) în 32 de localități din Malaysia: Banting (180), Nilai (179), Port Dickson (174), Seremban (170), Bukit Rambai (174), Port Klang (175), Putrajaya (161) și Batu în Kuala Lumpur (175). Potrivit Ministerului resurselor și Mediului din Malaysia, au fost identificate mai multe focare de incendii, două în Sarawak, trei în Sumatra și 407 în Kalimantan.

Având în vedere impactul creşterii poluării aerului (nivel 3 pe o scara de unu la şase) asupra sănătăţii populaţiei locale, la 15 septembrie 2015, Ministerul malaysian al Educaţiei a decis inclusiv închiderea a 2045 de şcoli în Selangor, Kuala Lumpur, Putrajaya, Negeri Sembilan și Melaka, şcoli în care învaţă aproximativ 1,5 milioane de elevi.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button